Už jste jednou postup zažil. Jak jste si to letos užil?

Tohle se nedá vyměnit za nic jiného. Tohle je parádní, skvělý. Kvůli tomuhle celý rok hrajeme. A tohle nemůže žádného hráče omrzet. I kdybych slavil postup desetkrát po sobě, tak to bude stejné jako poprvé. Hrozně moc si to užívám a jsem rád, že jsme tu sezonu takhle zvládli.

Dají se porovnat pocity právě z minulého postupu?

Je to téměř stejné. V té baráži už toho máte plné zuby, jdete na krev a síly ubývají každým zápasem. Jsem rád, že jsme to dotáhli do konce a postoupili do extraligy.

Oslavy proběhly už po návratu z Českých Budějovic…

Hokej se hraje především pro lidi a ti mají na tom obrovskou zásluhu a jim patří obrovský dík, že nás chodili podporovat v hojném počtu, drželi nám palce a fandili. Ohromně si toho vážím.

Budou oslavy probíhat dál?

Myslím, že to bude pokračovat dál. Tohle se prostě musí oslavit. Je to velká událost a každý na to čeká. Sezonu musíme nějak zapít.

Co bylo letos v baráži rozhodující?

Bylo vidět, že jsme byli dobře bruslařsky připravení, silní. I proti extraligovým týmům jsme na ledě lítali. Hlavně, že se chytil Jarda Jágr a chytil i střeleckou mušku. To nám hodně pomohlo. Celému týmu patří velký dík za to, co převáděl. V sezóně nám málokdo věřil. Ten začátek nebyl nic moc, postupně jsme se do toho dostávali. A lidem jsme dokázali, že na to máme. Zabrali jsme a dokázali jsme to.

Přitom po dvou zápasech jste nevyhráli a nevstřelili ani branku…

Ten první zápas v Chomutově jsme byli výrazně lepší tým, ale bohužel se štěstí nepřiklonilo na naši stranu. I druhý zápas jsme podali skvělý výkon a pak už nám to tam začalo padat a začalo nám přát i štěstíčko. To ale k tomu patří.

Máte za sebou dvě účasti v baráži a obě úspěšné. Můžete prozradit kouzlo úspěchu?

Základ je skvělá parta. Jak jsme jí měli v Jihlavě, tak to samé bylo i tady. Na nikoho tu nemůžu nic říct, protože jsme dupali jako tým. I mimo led. A to je hrozné pozitivum. Když máš dobrou partu v kabině a klape to na ledě, tak je to jedině dobře.

Uvažoval jste už nad svou budoucností?

Zatím jsem to neřešil a teď čekám, že se budu bavit s Kladnem. Do Boleslavi se určitě nevrátím po tom, co tam předvedl trenér Kýhos, který mě úplně zařízl a odkopl. K tomu se nebudu vracet. Uvidím, promluvíme si Džegrem a asi si sednu i s Davidem Čermákem a uvidím, jestli mi dají smlouvu. To už záleží na nich.

Takže byste rád zůstal v Kladně?

Určitě… (oddechuje) Prostě bych tu rád zůstal.

Během třetí třetiny fanoušci vyvolávali celý tým. Stihl jste to vnímat?

Celkově během zápasu stíhám fanoušky vnímat. Nevím jak ostatní, ale já to vnímám. Je to hezké, když takhle vyvolávají vaše jméno. A když takhle vyvolávali celý tým, tak je hezký jim to vrátit. Teď mám takové pocity, že ani nevím, co mám říct. Je to těžké popsat.

V zápase s Chomutovem už o nic nešlo. Bylo těžké najít motivaci nebo tou motivací byli právě fanoušci?

Hrajeme to pro lidi a ti si to zaslouží. Ti byli hlavní.

Jan Šejhl

Kladno - Chomutov, oslavy domácího postupu do extraligy. Chceme Jágra na bankovce mít, hlásil kladenský kotel.
Kladno slavilo: extraligoví, extraligoví, my jsme zase extraligoví!