První dějství ovládlo Kladno pouze co se skóre týče. Jágrův gól ještě neplatil, protože osmašedesátka zaparkovala až v brankovišti, ale přišla přesilovka a kouzelná přihrávka Židlického s precizním zakončením Patera – 1:0. Druhou trefu přidal Kraft, a byla totálně vlastní, když usměnil za Řehoře přihrávku Plekance skrz brankoviště.

Úchvatná podívaná se divákům naskytla zejména ve druhé třetině, kdy Chomutov vystrčil růžky a několikrát byl blízko gólu, ale zase víc otvíral zadní vrátka a tvrdě za to pykal. Hostující šance Frolíka či Gajovského brankář Chábera i se štěstím kryl, největší kliku pak měl při neskutečné pumelici Jurčiny v přesilovce, která málem přelomila tyč jeho brány. Hned z brejku ujela dvojka Tlustý – Plekanec a nádherně zakončila, to už bylo ale na 4:0, protože předtím souvislý tlak první formace zakončoval ranou od modré Černošek. Byla to jeho první trefa v sezoně.

Exhibice pokračovala i za stavu 4:0 a na jejím vrcholu se ocitl Jágr, jenž ke třem asistencím přidal po krásné akci a šťastném zakončení pátou branku.

To už rozhodilo Dudu, jenž ostře zajel do Eberleho a vysloužil si v poslední vteřině trest na 2+2 minuty.

Rytíři jeho další výstřelek potrestali hned v úvodu třetí třetiny, když po křídle projel Jágr a přes celé brankoviště našel Tlustého – 6:0.

Pak konečně přišla řada i na jinou řadu, když Bicek vyškrábl puk Řehořovi a pohodlně zakončil. Do chomutovské klece se pak nastěhoval Kostúr a Rytíři se zaměřili zejména na uhájení prvního čistého konta pro brankáře Cháberu. To se opět nepovedlo, kladenský brankář inkasoval dvě a půl minuty před koncem po ne úplně zdařené ráně Hromase a pak ještě tři vteřiny před koncem od Krafta.

Hlasy trenérů po utkání:

Petr Tatíček (Kladno): „S výsledkem i předvedenou hrou jsme samozřejmě spokojeni. Mohli jsem dokonce vyhrát i větším rozdíle, ale bohužel jsme v samém závěru již podruhé za sebou laxností a nedisciplinovaností některých hráčů inkasovali. Neudrželi jsme čisté konto a vůči gólmanu Cháberovi, který nás drží každý zápas, je to dost nezodpovědné."

Jiří Doležal (Chomutov): „Úvod hry byl podle našich představ. Bohužel jsme se nevyvarovali některých zbytečných vyloučení. O osudu utkání rozhodla situace při naší početní výhodě, kdy Jurčina trefil tyč a z odraženého puku domácí dali v oslabení čtvrtou branku. Po předvedené hře si přesto myslím, že pro nás výsledek je až příliš krutý."

Rytíři Kladno – Piráti Chomutov 7:2 (2:0, 3:0, 2:2) Branky a nahrávky:11. Patera (Židlický, Jágr), 19. Plekanec (Tlustý, Jágr), 33. Černošek (Plekanec, Jágr), 35. Plekanec (Tlustý, Židlický), 40. Jágr, 41. Tlustý (Jágr, Židlický), 50. Bicek (Macholda, Hlaváč) – 58. Hromas (Zálešák, Rýgl), 60. Kraft (Důras, Ton). Rozhodčí: Šindler, Svoboda – Charvát, Lhotský. Vyloučení: 4:7. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 5911.

Kladno: Chábera – Židlický, Černošek, Majeský, Kameš, Macholda, J. Drtina, D. Růžička – Jágr, Plekanec, Tlustý – Bicek, Patera, Hlaváč – Kuchejda, Dragoun, Kuchler – Valský (56. Lukáč), Melka, Eberle. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.

Chomutov: Řehoř – Palin, Pulpán, Jurčina, Rýgl, Mrázek, Rutta, Pavlas, Bartejs – Michael Frolík, Kraft, Hřebejk – D. Hruška, Zálešák, Hromas – Duda, Gajovský, M. Procházka – K. Ton, Důras, Hafenrichter. Trenéři: Doležal a Antonik.