„Jenže na to, že jsem dal dva góly, tak moc spokojený nejsem. Na konci jsem nedal jasný gól do prázdné a to nás mohlo stát tři body. Každopádně jsme utrpěli vítězství," povídal největší talent pohybující se po WSM lize.

Jak jste říkal, dal jste dva góly, ale další minimálně tři velké možnosti jste spálil. Přitom stíháte rekord Václava Prospala v produktivitě, takže možná škoda…

Ty šance mě mrzí. Nejvíc ta poslední, ale třeba při prvním sólovém nájezdu jsem vystřelil a to jsem snad nikdy neudělal. Nevím, co mě to napadlo. Asi frustrace, že se mi nedařilo. Při druhém mi to krásně poslal Réďa (Michal Redlich) a už jsem věděl, že budu dělat kličku, na kterou jsem zvyklý. To už naštěstí vyšlo, protože nedat dva nájezdy za zápas, to je na skončení s hokejem (smích).

Byl to vítězný gól, ale také jste byl třikrát vyloučený. Na čistě hrajícího hokejistu elegána trochu moc, ne?

Nikdy se mi to nestalo, nepamatuju si to. Jenže u prvního trestu jsem měl puk a najednou koukám, že mám jít na trestnou. U druhého jsem hráči jen nadzvedl hokejku a u třetího (zásah vysokou holí do masky gólmana Hanuljaka) jsem natáhl hokejku a on sebou hodil. Ale to asi faul byl. Nicméně tři vyloučení, to už se mi stávat nebude.

Kladno (v bílém) zdolalo Most 3:2. David StachJindy šance spíš připravujete, dneska vám je dával váš vrchní kanonýr Víťa Bílek. Prohodili jste si role na delší čas?

(úsměv). Já měl už v Třebíči čtyři tutové šance a nedal nic. Někdy se takový zápas stane. Dneska to dlouho vypadalo stejně a já už byl docela nešťastný a pak mi tam padla taková trochu haluz v přesilovce.

Tam asi hodně pomohlo dobré clonění Václava Skuhravého?

Nějak sem se tam dostal před brankáře a trefil ho lehce do hokejky. Pak se to odrazilo do brány. V tu chvíli jsem byl strašně rád.

Bodově jste zase utekli Českým Budějovicím, ale před ty se dostala zase Jihlava. Ta vás čeká v pondělí a bude to asi jiný zápas?

Stoprocentně. Hodně lidí, silný soupeř. A já mám zápasy s Jihlavou hrozně rád. Někde to musím zaklepat, ale mně se snad nestalo, že bych proti nim nebodoval. Oni hrají hokeje tak, aby se lidem líbil. To mám rád. Naopak duely jako byl v Třebíči nebo s Mostem, z těch musely diváky bolet oči. Hlavně Třebíč bránila v pěti, ale tak to teď bude skoro pořád, jdeme do finále. Musíme se s tím popasovat.