Stach nedohrál venkovní duel už v Havířově, o případné posile na post bitkaře a ochránce hvězd ale vedení Rytířů zatím ještě neuvažuje. „V Havířově to nic likvidačního nebylo, ale musíme počítat s tím, že soupeři po něm půjdou. My jsme chtěli na ochranu Kanaďana, který se ale rozhodl nakonec pro odchod do Asie. Ten by to asi vyřídil bleskurychle. Asi budou muset pomáhat ostatní," říkal trenér Jindřich Lidický.

Ten pošle ve středu proti šumperským Drakům na led stejnou sestavu, která otočila duel v Ústí nad Labem, tedy i s brankářem Mensatorem, ale bez zraněného Růžičky a také bez Strnada. „Je už zdravý, ale trénoval poprvé v úterý a hrát půjde tedy až v sobotu," vysvětlil Lidický.

Chybí ještě obránce Marek Posmyk a je možné, že už se do sestavy nevrátí. Jeho problémy se zády se nelepší. „Ještě si budeme volat a on nám do konce příštího týdne řekne, zda může hrát dál. V jeho věku to už úplně dobré být nemusí, v tom případě musíme sehnat náhradu," neskrývá Jindřich Lidický.
Kdo to bude, o tom trenér mluvit nechtěl. „Já si nějaké jméno přečetl a nevím, kde se vzalo. Může to být klidně někdo jiný. Podepsaného nic není," odmítl být konkrétní.

Co se týče duelu se Šumperkem, který v pondělí nečekaně vyhrál na půdě silného Přerova, je Lidickému jasné, že se očekává vítězství Kladna a potvrzení výhry z Ústí nad Labem.

„Doma to samozřejmě potvrdit chceme, ale zase to bude strašně těžké. Soupeři sem jezdí bránit, dají do toho všechno. V pondělí v Přerově jim to vychytal skvělý Kanaďan Maxwell půjčený z Pardubic stejně jako nás vychytal minulý týden v Havířově z Třince puštěný Hrubec. V téhle lize se sestavy týmů mění až neskutečně," kroutil hlavou kouč.