Kladno naklonilo misky vah na svou stranu hlavně v první třetině, kterou vyhrálo 2:0 a navíc dvakrát orazítkovali jeho hráči (Říha a Redlich) břevno brány v sezoně vynikajícího brankáře Dolejše. Ten kapituloval pouze na konci dvouminutového oslabení, které po současném vyloučení Ďurače a Mamajeva využil až v poslední vteřince Zikmund. V poslední minutě pak pronikl obranou ve velké formě hrající obránce Říha, který dal už pátou branku ve čtvrté zápase v řadě.

„Úvod se nám docela povedl, dali jsme i dva góly,“ těšilo kouče Kladna Jindřicha Lidického.

Jinak ale Rytíři v ofenzivě citelně ubrali, možná se pod dojmem předešlých špatných výkonů v defenzivě chtěli soustředit hlavně na ni. Což platilo, ale jen do poloviny poslední části. V té jim ujeli dva borci a Guman po pěkné přihrávce od Vymazala snížil. Jenže za 90 vteřin stejný hráč přihrál na na své polovině nechtěně Kautovi a ten Kladno zase uklidnil – 3:1. Hosté sice v nervózním zápase ještě jednou po skrumáži důrazným Kankem snížili, ale pak se nechal dva vyloučit a při krátké závěrečné power-play už si tlak ani šanci nevytvořili.  

Trenér hostů Miloš Holaň, pod nímž Poruba rozkvetla a čtyřikrát za sebou vyhrála, uznal, že začátek se jeho týmu nepovedl. „Šli jsme tam i do tří a umožnili jít domácím do tlaku, který zúročili dvěma góly. Druhá třetina už z naší strany vypadala mnohem lépe, i když chyběl gól. V té třetí přišel, což byla odměna za píli, snahu a bojovnost, kterou jsme předvedli. Bohužel jsme pak udělali fatální chybu, Kladno nám zase odskočilo a my si navíc zkazili závěrečný tlak vlastními vyloučeními.

Jindřich Lidický mínil, že ač jeho tým věděl o silných stránkách soupeře, věděl si s nimi rady jen v první části. „Věděli jsme o jejich bleskovém přechodu do protiútoku, ale od druhé třetiny jsme si to už tolik nepohlídali a soupeř začal mít šance. Byla klika, že hned po snížení jsme dali třetí gól. Zaplaťpánpůh, že jsme vyhráli, protože soupeř šance měl a nám pomohly dvě přesilovky v závěru.“

Rytíři Kladno – HC RT Torax Poruba 3:2

Branky a nahrávky: 10. Zikmund (Vampola, J. Říha), 20. J. Říha (Jelínek, Nash), 48. T. Kaut (Kružík) – 46. Guman (Vymazal, Illéš), 54. Kanko. Rozhodčí: Kostourek, Valenta – Votrubec, Ševic. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:0. Střely na branku: 26:26. Diváků: 1655. Třetiny: 2:0. 0:0, 1:2.

Rytíři Kladno: Cikánek – Lakos, Nash, Veber, P. Hořava, J. Říha, Kehar – Svedlund, Vampola, J. Strnad – Kružík, T. Kaut, Redlich – Zikmund, Machač, Jelínek – O. Bláha, Vildumetz, Š. Bláha.

Poruba: Dolejš – Ovčačík, Slavík, Urbanec, Padrnos, Pastor, Černý, Mamajev – J. Káňa, Kanko, Dufek – Illéš, Zdeněk Guman – Ollender, Toman, Baláž – Václavek, Vymazal, Ďurač.

André Lakos
Lakos už pochytává česká slovíčka a ví, že cílem je extraliga
Kladno (v modrém) přehrálo po boji Frýdek-Místek 3:1. Vpravo Martin Kehar.
Zmrzli v Polárce. Kladno poprvé v sezoně padlo s Frýdkem