Po srážce mu soupeř přisedl osmkrát operované levé koleno. Důsledkem byl natažený postranní vaz. „Myslel jsem, že budu mít delší pauzu, zranění se však hojilo rychleji. Po předešlých problémech už vím, co na něj platí," usmíval se zkušený forward. Od úterý se normálně připravuje.

Podvědomé obavy z dalšího zranění kolena nemá, byť by mohl čtyřiatřicetiletému hráči ukončit kariéru. „Vůbec nad tím nepřemýšlím, to bych nemohl jít na led. Naštěstí to takhle v hlavě nastavené nemám," řekl a je rád, že mu koleno drží, poněvadž prognóza lékařů zněla, že to nebude na profesionální sport. Naštěstí nehrál v uvozovkách jen rok a půl.

V sobotu čeká Rytíře Jihlava, která jim v posledním sedmém utkání čtvrtfinále play-off udělala na kladenském zimáku čáru přes rozpočet.

„Vyřazení v nás bylo dlouho. Myslím, že to bude zase dobrý hokej a opět přijdou lidi. Věřím, že nás vyhecují k podobnému výkonu jako se Slavií ,"uvedl borec, jenž má na kontě přes pět set utkání v nejvyšší soutěži.

Jak přiznal, je trošku překvapený, že omlazená Dukla je po čtyřech kolech na třetím místě, bod za lídrem. V první lize však není žádný zápas jednoduchý. „Přesvědčili jsme se o tom v Mostu, kde jsme vedli 5:1 a nakonec vyhráli jen o gól," připomněl Horna středeční duel na severu Čech.

Víkendový zápas má opět začátek v 16.00 hodin. „Mně osobně to tak vyhovuje a myslím, že i pro diváky to je zajímavější čas, protože mohou jít i s dětmi," řekl.

V hledišti možná bude i jeho osmiletá dcerka, která bude mít v listopadu sourozence. Tomáš s přítelkyní Monikou Absolonovou očekávají narození synka.

„Termín máme 20. listopadu v den mých pětatřicátých narozenin," prozradilo levé křídlo Rytířů, jež píše pravou rukou, do míče však kope levou. „Mám to celé nějaké přehozené," usmál se Tomáš Horna.