Lukáš Cikánek chytající zápas po dlouhých dvou měsících podal v první třetině dobrý výkon, vyčapal Svozila i Plekance a slušně bránící Rytíři udeřili v oslabení. Zlomené hole Pyrochty využil Redlich, v nájezdu dvou na jednoho volil střelu a propálil Vejmelku – 0:1. Druhý gól v oslabení v sezoně kalil jen zákrok ex-kladenské legendy Plekance na Austina, jehož klepl přes ledviny, ale rozhodčí zřejmě neviděli, jinak by musel přijít trest ve hře….

Brno rozhodlo o své výhře obratem ve druhé třetině, který mu hosté nabídli špatně sehranou přesilovkou, při níž jim pláchl specialita na oslabení Kuczera a prostřelil Cikánka. I třetí branka padla v nerovnovážném stavu hráčů. Kometa dobře přidržela puk při výhodě a nakonec se k puku se štěstím dostal Němec – 2:1.

Že se hraje v Brně fakt těžce, pocítilo Kladno v závěru druhé části, kdy rozhodčí naprosto nepochopitelně přehlédli hákování do velké šance ujíždějícího Strnada.

Jinak ale byla Kometa přece jen (a docela pochopitelně) v zápase jasně lepším týmem, Kladno se soustředilo jen na obranu a případné brejky. A když už se v poslední třetině nadechovalo k jakémus takémus náporu, páni rozhodčí Šír s Obadalem „vymysleli“ další přesilovku za trenérskou kritiku. Tu po pěkné přihrávce Plekance zužitkoval Hruška, pak ještě přidal pojistku Horký a utrápené Brno přece slavilo zaslouženou výhru.

Trenér Kladna David Čermák hledal chyby hlavně ve svém týmu. Defenzivní taktiku nasadili s kolegy hlavně kvůli absencím. "Proto jsme chtěli hrát hlavně zodpovědněji dozadu. To se nám v první třetině dařilo, nepouštěli jsme Brno do vyložených šancí. Naopak se nám podařilo proměnit brejk v našem oslabení. Bohužel jsme začali druhou třetinu pasivně a nechali jsme Brno hrát. Náš výkon byl pak katastrofální. Brno zápas otočilo a my jsme se chtěli pokusit to ve třetí třetině zvrátit, ale bohužel se nám to nepovedlo," konstatoval.  

Asistent kouče Brna Kamil Pokorný mínil, že první třetina byla ze strany Brna utahaná. "Ve druhé třetině to kluci obrzdili a rozbalili a dostávali jsme se do velkého tlaku. Drželi jsme se na kotouči a dali jsme gól paradoxně taky v našem oslabení. To nám hodně pomohlo," řekl Pokorný, jehož tým po obratu skóre musel hlídat nečekané a nebezpečné kontry Kladna. "Samozřejmě jsme chtěli přidat uklidňující třetí gól, který přišel sice až pět minut před koncem, ale byl hodně důležitý. V závěru už jsme hru kontrolovali. Jsme rádi, že jsme zápas proti soupeři, který hrál hodně urputně, hodně obětavě a po většinu času hodně slušně do obrany, zvládli."

Kometa Brno – Rytíři Kladno 4:1 (0:1, 2:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 22. Kucsera, 28. O. Němec (Kucsera, Plekanec), 55. Hruška (Plekanec, Pyrochta), 59. Horký (Němec) – 13. Redlich. Rozhodčí: Šír, Obadal – Bryška, Gebauer. Vyloučení: 1:5. Využití: 1:0. Oslabení: 1:1. Diváků: 7000 (vyprodáno).

Brno: Vejmelka – Baranka, O. Němec, Pyrochta, Bartejs, Gulaši, Svozil, Malec – Zaťovič, P. Holík, Svačina – Jenyš, Plekanec L. Horký – Orsava, Hruška, Lev – Dočekal, Kusko, Kucsera.

Kladno: Cikánek – Nash, Austin, Kehar, Romančík, Barinka, Zelingr, Zajíc – Hajný, T. Kaut, Š. Bláha – Strnad, Stach, Bílek – O'Donnell, Machač, Jelínek – Redlich, Melka, Kružík.