Vegas paradoxně ohlásilo podpis tříletého nováčkovské kontraktu s Šapovalivem, útočníkem, centrem první formace českého národního týmu. Ten debutoval v Kladně už v sezoně 2020/21, kterou zasáhla pandemie koronaviru. Chyňavák, který do 13 let hrál za Beroun, a pak odešel do Kladna, nastoupil v áčku Rytířů do 12 zápasů a zaznamenal 3 kanadské body, bylo mu tehdy pouhých 16 let. "Mohl jsem jít do zahraničí, ale lákalo mi zahrát s s Jágrem a Plekancem," vysvětloval později.

Aktuálně nastupuje v juniorské Ontario Hockey League a v Saginaw Spirit má bilanci 30 bodů ve 30 zápasech. Vegas mu s největší pravděpodobností brzy dají šanci v prvním týmu.

V utkání 31. kola Tipsport extraligy hostil Litvínov na svém ledě Kladno.
Foto: Litvínov Rytířům zase seděl, pod horami trefil kapitán Plekanec tři body

O něco starší, už devatenáctiletý Jiří Ticháček, hraje za A tým Rytířů už třetím rokem. Postavou malý hráč nebyl právě kvůli své výšce draftován, ale talent ukazuje ohromný, zdobí ho skvělé bruslení a mrštnost. Stal se oblíbencem kladenských fanoušků. V reprezentaci pravidelně hraje vedle největšího českého talentu Davida Jiříčka.

Na šampionátu čeká na šanci ještě jeden odchovanec Kladna, obránce Marek Alscher, který v současnosti hraje v zámoří za Portland ve WHL.

Na lavičce jsou jako asistent Marek Židlický a jako trenér brankářů Ondřej Pavelec. První legendární obránce, druhý skvělý gólman.