„Pavla chceme, ale bude hodně záležet na jeho rozhodnutí. Je to Kladeňák, a když dostane nabídku z Kladna, tak tam asi zůstane. Byli bychom ale moc rádi, kdybychom ho sem dostali," říká Jan Čaloun, sportovní manažer ústeckého klubu a Paterův spoluhráč z vítězného Turnaje století.

Patera, odchovanec Kladna a majitel titulů z české, ruské a švédské nejvyšší soutěže, hrál letos extraligu v Olomouci a přestože se s týmem v elitní společnosti zachránil, vedení Slovanu s ním zahájilo jednání o příchodu na sever Čech. „V neděli skončila baráž a jsme domluvení, že si zavoláme po ní. Zájem o něj máme, netajíme se tím. Vše se bude ale odvíjet i od naší finanční situace," doplnil Jan Čaloun.

Patera by tak hrál pod trenérem a bývalým spoluhráčem z lajny Miroslavem Machem (v roce 1995 úspěšně zaskočil v Blue Line za zraněného O. Vejvodu), o jehož návratu do Kladna se v kuloárech také mluvilo. Ale zůstal v Ústí, kde tým v uplynulé sezoně hodně zvedl.

Jde o to, zda budou Severočeši na Pateru mít, v rozpočtu se totiž i podle svého jednatele a také Kladeňáka Vladimíra Evana budou opět pohybovat kolem 15 milionů korun. Zbavili se však už svých závazků z minulosti.