Kladno tentokrát v Edenu zvládlo první třetinu a díky brance Kloze v přesilovce šlo do vedení. „Byl to šťastný gól, protože jsem přihrával Machymu (Machačovi) a jejich hráč si puk srazil do brány. Ale kdyby to prošlo, stejně by Machy dáoval do prázdné, bylo to dobře sehrané,“ popisoval úvodní úspěch hostů Jan Kloz.

Problém pro hosty přišel ve ve druhé třetině, kdy sice ubránili oslabení ve třech, ale pak inkasovali dvakrát po sobě. Ve 27. minutě nejprve Slavia v závěru své už klasické přesilovky Nedvídkem vyrovnala a po jedenácti vteřinách překonal Kopřivu nenápadnou, ale přesnou ranou do vinglu Kadlec. Vyrovnat mohl zase Kloz, jenže Frodl ho vychytal a ve třetí třetině se domácí opět prosadili v přesilovce – z dorážky se trefil Šafránek.

„Pět na tři jsme ubránili, ale unaví to a střídání se rozhází, protože na led chodí jen hráči na oslabení. A zatímco my hráli dvě přesilovky, oni snad pět, to už je rozdíl. Zvlášť když je hrají jednoduše a dobře,“ vysvětloval Jan Kloz, proč měli Rytíři problémy.

Takhle se v listopadu 2017 loučili s úžasným podzimem fotbalisté Velvar.
Velvary jsou zkrátka a dobře nejlepší



Jenže po půlminutě slávistické radosti trefil puk perfektně Redlich a Kladno mělo rázem zase reálnou naději na body. Vytvořilo si tlak i šance, nicméně neuspěli Lorraine, Kubík ani další a v závěru potrestal kladenskou power-play Račuk.

„Začátek jsme měli výborný, na to jsme kluky upozornili, že jsme tu dvakrát těsně prohráli kvůli začátkům. Teď jsme skórovali, ale máme problémy s tím, že po gólu jakoby přestaneme hrát a jsme lehkovážní. Od desáté minuty tak Slavia byla lepší, chtěla to víc a zaslouženě vyhrála,“ hodnotil zápas zklamaný asistent trenéra Rytířů Pavel Patera.

Tým hned v neděli čeká domácí duel s Havířovem (16) a Jan Kloz nabízí recept, jak uspět. „Hlavně nechodit na trestnou, jako na Slavii. Byli jsme daleko od sebe, to je špatně, musíme bránit společně a útočit také. Ale doma hrajeme dobře,“ dodal kladenský útočník.

Slavia Praha – Rytíři Kladno 4:2 (0:1, 2:0, 2:1). Branky a nahrávky: 27. Nedvídek (Račuk), 27. M. Kadlec (Kubica), 44. Šafránek (Kubica, Barák), 60. Račuk (Kubica) – 4. J. Kloz, 45. Redlich (Kubík, P. Hořava). Rozhodčí: Barek, Doležal – Špringl, Zídek. Vyloučení: 2:5. Využití: 2:1. Diváci: 2054.

Slavia: Frodl – A. Růžička, J. Novák, J. Drtina, Kasík, Barák, Holý – Krejčík, Račuk, Nedvídek – Jankovský, Šafránek, Kubica – Ondráček, Šagát, M. Kadlec – Krliš, Furch, Šmerha.

Kladno: Kopřiva - Štindl, Kehar, Lenďák, Hořava, Zelingr, Repe - Kružík, Přikryl, Strnad - Tůma, Machač, Kloz - Lorraine, Svedlund, Zikmund - Bláha, Kubík, Redlich. 

7. ročník Memoriálu M. Ježka opět ozdobily hvězdy hokejového i fotbalového nebe. Michael Frolík se fotil s fanoušky
Kladenský souboj v NHL rozhodl nenápadný hrdina Frolík

Jan ŠEJHL