„Je to pro mě výzva dokázat se dobře připravit na sezonu, abych Kladnu pomohl do extraligy. A hlavně si opravdu na poslední své štaci zahrát s Jardou Jágrem a zažít ještě nějaký úspěch a radost z hokeje,“ napsal Vampola na svůj facebookový profil a jeho příchod poté potvrdili také Rytíři.

Manažer David Čermák řekl, že pro Jaromíra Jágra shánělo vedení centra, se kterým by si rozuměl. „Jaromír a Petr Vampola už spolu v minulosti hráli a byla mezi nimi ta správná chemie. Teď mají oba chuť si po letech spolupráci zopakovat,“ potvrdil Čermák.

Petr Vampola
Láká Jágr Vampolu? Je to velmi pravděpodobné

Vampola už před časem na svém profilu naznačil, že konec kariéry není tak jistý, protože ho oslovil hráč, k němuž chová obrovský respekt a zároveň ho bere jako kamaráda. Dalo se vydedukovat, že jde o Jágra a nyní to někdejší borec Vsetína, Liberce, Plzně, Mladé Boleslavi, či Českých Budějovic potvrdil.

„Opravdu jsem chtěl končit a věnovat se rodině a svým aktivitám. Ale pak vám u bazénu pípne esemeska a Jarda mě láká, že na konec je ještě brzy a ať to s ním zkusím. Nám se v Budějovicích nepovedlo a upřímně říkám, že mě to doteď hodně mrzí. Ale život jde dál já věřím, že to lidi hlavně z Českých Budějovic pochopí. Teď už ale budu dělat maximum pro Kladno, abych mu co nejvíce pomohl. Věřím tomu, že mám pořád co nabídnout a něco ve mně ještě je," napsal ještě elitní technický odchovanec Žďáru nad Sázavou, který letos oslavil šestatřicáté narozeniny.

Petr Vampola si jako hlavní cíl vytýčil postup s Kladnem do extraligy. K týmu se připojí na začátku srpna a smlouvu podepsal na jedinou sezonu. „Strašně si přeju, aby vše vyšlo, jak si každý z nás přeje?? Já si přeju, aby na Kladně vše fungovalo a my i fanoušci se bavili hokejem.“

Čeští hokejisté budou hrát v nových dresech s novým logem (vlevo). Vpravo je dres z roku 2010.
Osobnostem Kladenska se nové logo hokejové reprezentace nezamlouvá