Rytířům se ale zápas nepovedl, hlavně start do něj. Už ve 39. vteřině inkasovali poprvé po spolupráci dvojice Melka – Jícha. Stejná dvojka jim uštědřila gólový políček ještě jednou, ale mezitím stihl Machač vyrovnat. Povedlo se mu v oslabení, což byla doména Rytířů v utkání. Ubránili všechna a sami ve čtyřech udeřili ještě jednou. Bylo to pár vteřin poté, co zvládli zmíněnou krkolomnou situaci s tresty, kdy nejprve Vampola a Nash pokazili zbytečnými fauly výhodu pět na tři a tu naopak hrálo chvíli Ústí. Jenže tak mizerně, že Strnad ujel a vyrovnal.

Hosté ale od aktivního hokeje neupustili, ve druhé třetině však nedotáhli Pšenička ani Chrpa sólové úniky, v závěru zápasu zase Chrpa pálil do tyče. A tak nakonec uspěli Kladenští, byť hra do plných jim nešla. V prodloužení se ale místo na ledě vyprázdnilo a Strnad po úniku s Vampolou překonal jinak výborně chytajícího Stezku potřetí.

Jaromír Jágr potvrdil novou posilu Kladna, Tomáše Plekance. Ten bude zároveň hostovat v dresu Komety Brno
Plekanec rozhodl srdcem. Hrát bude za Kladno, pomůže i Kometě

Trenéři po zápase:

Jindřich Lidický (Rytíři Kladno): Věděli jsme, že Ústí bude hrát na brejky. Mají to tam zažité, hrají to přes mantinely a bohužel jsme jim na to v první třetině skákali. Létali nám tam dva na jednoho a hráli velice dobře. Čekali jsme to, bohužel jsme na to v první třetině nezareagovali, protože jsme chtěli dát góly a moc jsme to otevřeli. Ve druhé třetině jsme to trošičku zlepšili a ve třetí třetině jsme taktiku změnili a už jsme je prakticky k ničemu nepouštěli. Nicméně jsme rádi za dva body. Dvakrát jsme dotahovali a utkání mohl vyhrát jeden i druhý tým. Hosté hráli velice dobře. Momentálně jsme rádi za každý bod, protože se nám tolik nedaří. Vzhledem k vývoji jsme s výsledkem spokojení.

Martin Štěpánek (HC Slovan Ústí nad Labem): Ani nevíme, jestli máme být spokojení nebo smutní. Odehráli jsme tady skvělý zápas, který byl vyrovnaný, a koncovka byla otevřená. Mohlo vyhrát za tři body Kladno, ale mohli jsme vyhrát i my. Kladno dalo gól v prodloužení, takže bereme jenom bod. V bod jsme před zápasem asi moc nedoufali, takže jsme za něj rádi. Mohli jsme ale odvézt klidně i tři. Bohužel ve druhé třetině jsme měli dva brejky, které jsme neproměnili. S tím se v poslední dobou pereme, do šancí se dostáváme, ale góly nedáváme. Dnes nám hrubě nevyšly přesilovky. Nejen, že jsme v nich žádný gól nedali, ještě jsme dva inkasovali. Tohle nám moc nevyšlo.



Kladno – Ústí nad Labem 3:2 pp (1:2, 1:0, 0:0 – 1:0).

Branky a nahrávky: 8. Machač (Kubík), 31. Strnad (Redlich), 63. Strnad (Vampola) – 1. Jícha (Jánský, Melka), 13. Jícha (Melka). Rozhodčí: Luczków, Kopeček – Kotlík, Tvrdík. Vyloučení: 5:5, bez využití. V oslabení: 2:0. Diváků: 1635.

Kladno: Brízgala – Zajíc, Nash, Zelingr, P. Hořava, Říha, Kehar – Svedlund, Strnad, Vampola – Zikmund, Jelínek, Machač – Kubík, Redlich, Kaut – Kružík, Vildumetz, Š. Bláha – Hajný.

Ústí nad Labem: Stezka – Zukal, J. Látal, Jeřábek, Weinhold, Mert, M. Zdvořáček, Jandus – Chrpa, L. Volf, Severa – Melka, Jícha, Jánský – Krliš, Davídek, Tůma – T. Jandus, Kropáček, Pšenička.

Jakub Strnad v zápase proti Třebíči, v němž se na dlouho zranil.
Roli štístka Strnad rezolutně odmítl. Ale pomohl řádně