Kladeňáci byli pochopitelně nejvíc natěšení na lajnu svých odchovanců. V ní byli brankář Marcel Kučera, obránce Libor Procházka a útočníci Petr Ton, Zdeněk Eichenmann a Jiří Tlustý. Doplnil je jeden ze dvou českých členů Tripl Gold Clubu (triumf na OH, MS i ve Stanley Cupu) Jiří Šlégr.

Kladenská formace sice vypouštěla mezi ledovými brázdami jeden hokejový skvost za druhým, ale ke gólu se propracoval pouze Zdeněk Eichenmann po akci Libora Procházky. „Exhibice zatím hrát neumím, vždyť to bylo podruhé v životě,“ smál se Jiří Tlustý, který, kdyby byl plně zdráv, hrál by dost možná NHL nebo nějakou elitní evropskou soutěž.

Ilustrační foto.
Mladí Rytíři plení moravská kluziště



Petr Ton se také pouze usmíval. „Tyhle zápasy jsou pro pobavení, já se jen převléknu a jdu ještě makat s dorostem,“ smál se, ale přiznal, že aspoň jednu branku vstřelit chtěl. „Ve třetí třetině už jsem vážně chtěl, ale jak už to bývá, nevyšlo to. Buď vám puk přeskočí hůl, nebo mi to brankář pěkně vytáhl z víka,“ culila se uzdravující se legenda a potvrdila, že pokud mu bude sloužit v přípravě zdraví a bude cítit pohodu a zájem, ještě se do mistráků po Novém roce vrátí.

Ale zpět k utkání s Izraelem, který přivezl rozevlátý výběr s borci od 18 do 48 let. Vynikal vysoký Evgenij Kozhevnikov, který slušně bruslil a dal i góly. Celkem však bylo v mužstvu jen pět aktuálních reprezentantů Izraele. Brankáře Kučeru a Altrichtera však překonali šestkrát a branky slavili s velkou chutí.

Hokej, Tipsport extraliga, BK Mladá Boleslav - Mountfield Hradec Králové. David Štich se vrátil do bývalého klubu a vítězně.
Proč hrál David Štich o víkendu za Boleslav?



Pohoda ale panovala i na domácí střídačce, kde šéfovali Milan Nový a Jan Gusta Havel. Bylo vidět, že za veterány hrají pravidelně hlavně kluci z Budějovic, třeba Radek Ťoupal nebo Filip Turek jsou opravdu skvěle připravení stejně jako Tomáš Kucharčík. Nebo i odchovanci jiných klubů, kteří v Kladně zanechali dobrou stopu a bude se na ně vzpomínat, řeč je o Františcích Ptáčkovi a Mrázkovi.

Hokejisty doplnily i dvě mladé dámy. Natálie Eichenmannová i Elena Kostečková předvedly, že když je dívka šikovná, pracovitá a k tomu ještě krásná, je pro ni krasobruslení dokonalým sportem. Obě v přestávkách pobavily a zajímavé je, že Natálka aktuálně dělá mladší Eleně trenérku.

A protože se za pomoci dobrovolného vstupného vybraly i nějaké kačky na Speciální školu Korálek, nejde exhibici nazvat jinak než jako úspěšnou.

Česko - Izrael, přátelský zápas v Kladně. Zdroj: Deník/ Rudolf Muzika