„V pondělí budou kluci klidnější," prohlásil po zápase bývalý kouč Kladna Jan Neliba. Je zkušený.

Krteček s pilou v ruce hlásil na transparentu fanoušků Kladna při nástupu týmů na led jednoznačné heslo: Když řezat, tak řezat! Ale zprvu to vypadalo spíš na kácení, z jihlavské strany. Její úvodní nápor přinesl vedoucí branku Semana, který dorážel puk za bezmocného Cháberu (nahradil v bráně Lukáše).

Do konce třetiny bylo ale veseleji, když Rytířům vyšly obě přesilovky, které si vybojovali zlepšenou hrou. Při první se před Sáblíkem (jedničku Ritticha nepustila Jihlavě Boleslav) nejlépe orientoval Horna a při druhé dvojka Stach – Hlaváč vykombinovala příjemné zakončení Kaberlemu.

Zaplněné hlediště (přišlo čtyři tisíce diváků), v němž byl třeba i trenér fotbalové Slavie Miroslav Beránek, sledovalo urputnou bitvu i ve druhém dějství. Přece jen Kladno přebíralo víc aktivitu a když využil Hlaváč i třetí přesilovku, vypadalo to hodně nadějně. Jenže čtvrtá početní převaha domácích přinesla problém. Diviš se náhodně dostal do brejku a zakončil ho excelentně – 3:2.

Jihlava navíc hned ze začátku třetí třetiny vyrovnala, to hodně lacino propálil Cháberu od modré Dobrovolný. Ale kapitán Tenkrát se výborně zorientoval v tlačenici před bránou a ve 48. minutě Kladnu vrátil vedení.

Závěr stejně jako ve druhém utkání okořenila bitka, v níž se domácí Redlich postavil silné váze, exkladenskému bekovi Mockovi. Ten sice vyhrál, ale jeho tým už se k vyrovnání nedostal a dokonce ani k šancím. Rytíři zvládli koncovku výborně.

„Prohráli jsme si to sami. Zaprvé jsme dělali moc hloupých faulů v obou pásmech, kde jsme byli trochu líní. A za druhé jsme tři góly dostali z tlačenky v brankovém prostoru a ty tam nepatří. V pondělí musíme být důraznější a lepší v osobních soubojích," hodnotil zápas kouč Jihlavy Petr Vlk a na otázku, zda už v pondělí bude chytat boleslavský Rittich, se jen usmál a odpověděl, že si to nechá pro sebe.

Jiří Čelanský byl rád, že Kladno využilo tři přesilovky a že se po „kartáči" jeho trenérského kolegy Jiřího Kopeckého mužstvo umravnilo a pustilo Duklu jen ke dvěma přesilovkám. „Naopak v naší přesilovce jsme je pustili ke druhému gólu a po něm jsme trochu znervózněli. Ta pasáž hrála do noty Jihlavě, ale konečně máme prví bod v sérii," oddechl si trenér Kladna.

Po skončení duelu došlo ke konfrontaci fanoušků. Před restaurací se do sebe pustila hrstka hostů i domácích fandů, kterým přišly posily z restaurace, ale velmi rychle zasáhli policejní těžkooděnci. Pár povalení jedinců k zemi, pěsti a nadávky - série je vyhecovaná i v hledišti.

Zdroj: Youtube


Rytíři Kladno – Dukla Jihlava 4:3 (2:1, 1:1, 1:1). Branky: 15. Horna (Kindl, Kaberle), 20. Kaberle (Hlaváč, Stach), 25. Hlaváč (Kindl, Stach), 48. Tenkrát (Stach, Zeman) – 5. Seman (Jergl, Melenovský), 34. Diviš, 45. Dobrovolný (Čachotský). Rozhodčí: Mrkva, Trombík – Bryška, Skopal. Vyloučení: 2:6, navíc Redlich (K) a Mocek (J) na 5 min. + DKU. Využití: 3:0. Oslabení: 0:1. Diváků: 4017.

Kladno: Chábera – Gutwald, Kaberle, Růžička, J. Zeman, Klouček, Kania – Redlich, Lukáč, Strnad - Tenkrát, Dragoun, Horna – Hořava, Pitule, Eberle – Hlaváč, Stach, Kindl.

Jihlava: Sáblík – Štebih, Kaláb, Staněk, Dobrovolný, Šidlík, Mocek, Schejbal – Čachotský, A. Zeman, Diviš – Jergl, Melenovský, Seman – Prokš, Zdražil, Harkabus – Malec, Kuřítko.