Stojí za tím i práce mluvčího klubu, moderně PR manažera Rytířů Víta Herala.

„Je to také zásluha lidí, jež se mi podařilo postupem let získat, a kteří jsou nadšenci a srdcaři jako já. Jsem za ně vděčný. Musím také vyzdvihnout práci mého kolegy, manažera marketingu Jiří Kally,“ pochválil synovce Jaromíra Jágra a prozradil, že na prezentaci jednoho prvoligového zápasu se v Kladně podílí sehraná parta čtrnácti lidí.

Do klubu vstoupil Heral v době, kdy ho převzal Jaromír Jágr mladší. Bylo to v roce 2011, tehdy dostal název Rytíři. „Šel jsem do toho naplno a s ohromnou chutí, jako kdyby to byl můj osud,“ přiznal.

Celý tým lidí tehdy okamžitě začal pracovat na nové image klubu a moderním marketingu.

Za šest let odvedl kus práce, což fanoušci oceňují. „Když vidím, kam jsme to dotáhli třeba s moderní multikostkou nad ledem, tak jsem přesvědčený, že takový obsah nemají ani leckteré kluby v extralize,“ podotkl třiatřicetiletý taťka půlroční dcerky a přiznal, že má v hlavě další plány, protože je pořád, co vylepšovat.

Fotbal. Ilustrační foto.
Startuje sezona zimních fotbalových turnajů



Až ho prý musí mírnit majitel klubu. „Všechno něco stojí. Musí to být vyvážené, protože pracujeme ve skromných podmínkách, kde záleží především na nadšení lidí,“ uvedl Heral, jehož těší, že někteří jeho spolupracovníci profesně vyrostli tak, že se uplatňují v novém zaměstnání – třeba komentátor Lukáš Jůdl působí zároveň v TV Nova.

Heralovu aktivní sportovní kariéru neprovázel cinkot medailí. Hrál pouze fotbal na vesnické úrovni. Jen tak, pro radost.

„Vždycky jsem však chtěl být hokejista, ale nebylo mi dáno,“ přiznal s tím, že byl vždy velkým fanouškem kladenského hokeje. Místo hokejové kariéry je v klubu zaměstnaný. „Měl jsem tu možnost a štěstí. Práce mě naplňuje a jsem za ni vděčný,“ podotkl.

Jako kluk sledoval také zámořskou NHL, přičemž jeho srdce od malička bilo pro Calgary Flames! Současný klub Jaromíra Jágra!

„Tím se uzavírá můj hokejový kruh,“ podotkl a dodal, že se úplně uzavře, až se Jaromír vrátí domů. Kdy to bude? „Jak říkal klasik v Pelíškách – dávám tomu rok, maximálně dva,“ usmál se.

Letos v létě se mu dostalo cti si s Jágrem po večerech sem tam zatrénovat. To byl další splněný klukovský sen. „Občas mi poradil nebo něco ukázal. Dokonce jsme uzavřeli sázku, která spočívala v tom, kdo bude mít tvrdší střelu,“ prozradil.

Odolena Voda svádí v nejvyšší české soutěži tvrdé bitvy i s Brnem.
Prodej licence nemáme v úmyslu, vzkázal jeden z šéfů Odolky



Aby to bylo trošku spravedlivé, Jaromír střílel bekhendem, jeho rival forhendem. „Prohrál jsem jen o fous,“ usmívá se s tím, že přes porážku dostal odměnu. To když se Jaromír s rukama nad hlavou radoval, že porazil Vítka Herala!

Vztah Jágr – Heral prošel jako každý jiný vývojem. Byť se ustálil na jisté přátelské úrovni, pořád má před slavnou osmašedesátkou velký respekt.

„Pro mě je výsada a čest s ním spolupracovat. Ani nevím, co můžu od hokeje chtít víc, než být po jeho boku,“ prohlásil a dodal, že díky jemu poznal lidi, se kterými by se nikdy nesešel a navštívil místa, jež by nikdy neviděl.

K úplné spokojenosti chybí kladenskému tiskovému mluvčímu postup do extraligy, kde by Rytíři z jeho pohledu patřili okamžitě do špičky. „Sestup pro mě byl osobní a pracovní tragédií. Nepřestávám však věřit, že se mezi elitu brzy vrátíme,“ hlásí bojovně.

Že by se z Rytířů časem stal průměrný a pravidelný účastník druhé nejvyšší soutěže, toho se neobává. Věří, že vedle Jágra se to nemůže stát.

„Klub staví na jeho osobnosti a na partnerech svázaných s jeho jménem. Máme výhodu v tom, že i když sestup klubu finančně uškodil, nepoložilo ho to. Pořád funguje na extraligové úrovni,“ dodal Vít Heral.

Jakub Strnad // Kladno - Karlovy Vary 2:5, přípravné utkání, 2. 8. 2016
Strnad bude scházet do poloviny ledna