Rytíři jedou do Českých Budějovic, kterým v předešlých zápasech vstřelili pouze dva góly. Doma se trefil Jánský (1:3), venku Ton (1:4).

Kladnu se před víkendem nikdo úplně nevykurýroval, naopak menší viróza postihla Tenkráta, nad kterým visí otazník. Hráč, jenž v posledních dvou zápasech dal tři góly, v pátek netrénoval.

Trenéři by v případě jeho absence měli k dispozici nějakých deset útočníků. „Uvidíme, možná nastoupí Cetkovský. Necháme to až na sobotu," prohlásil kladenský asistent Jiří Kopecký, jenž očekává před vyprodaným hledištěm pěkný zápas. „Už se na to těšíme, bude to konfrontace před play off," prohlásil.

Budějovice vedou tabulku s jedenáctibodovým náskokem na Jihlavu. V posledních devíti zápasech pouze jednou nebraly plný počet bodů, když v domácím prostředí podlehly v prodloužení právě celku z Vysočiny.

Řisuty se budou snažit nebo také smažit na stadionu pražské Kobry, které se proti Buldokům střelecky mimořádně daří.

V této sezoně pokořila jejich gólmany už šestnáctkrát, přičemž se v brankovišti vystřídali všichni tři. Ve Slaném vyhrála 7:3 a doma dokonce 9:2! U druhé nakládačky nebyla řisutská jednička Jan Ilašenko.

„Obávám, se že po posledním domácím utkání, které mi nevyšlo, bude chytat Chabr," uvedl Ilašenko s tím, že jeho parťák ví, do čeho jde, poněvadž v druhém utkání párkrát lovil kotouč ze své sítě.

Buldoci prý umí s Kobrou první periodu, ve druhé však většinou chytnou ranec. „Bylo by dobré zápas po první třetin ukončit," usmál se Ilašenko.