Slavnostní úvod s hymnou krásně zazpívanou operní pěvkyní Michaelou Gemrotovou vylepšil ještě slavný tenisový reprezentant Radek Štěpánek, který nejprve popřál fanouškům na multikostce, ale pak osobně hodil úvodní buly a stihl si na lavičce udělat selfíčko s kamarádem Jaromírem Jágrem. Pochvalu za skvělý transparent s národním znakem a mottem Pravda vítězí! zaslouží také kotel kladenských fanoušků.

Kladenský fanklub připravil ke 100. výročí vzniku Československa krásné choreoZdroj: Kladenský deník / Bohumil Kučera

"Je to hezké, ale ačkoliv se to nezdá, bylo to poměrně dlouhé a hráč si musí dát pozor, aby nevychladl," povídal útočník Kladna Daniel Kružík. 

Zápas skončil poměrně jednoznačně, ale Kladno, jemuž nakonec chyběl k mnoha marodům ještě Vampola, si hru dlouho komplikovalo, hlavně mnoha vyloučeními. Paradoxně ale skórovalo právě v oslabení, když se ubránilo ve třech a naskočivší Zikmund z parádního pasu Š. Bláhy zvyšoval na 2:0. Už předtím se totiž pro změnu v přesilovce prosadil uzdravený Jelínek.

Rytíři doplatili až na trest Říhy, který ztrestal Psota, ale gól byl spíš vlastní od brusle Kehara.

Po rozhárané druhé třetině, v níž oba celky bojovaly s přesností, rozhodlo až poslední dějství, kterému Kladenští dominovali a pomohly jim tři vlastňáky soupeře. Pomohla jim bomba Zelingra od modré, kterou nešťastně pro hosty přizvedl do vinglu Dlouhý. Pak se ještě po obléhání branky výtečného Žajdlíka prosadili Vildumetz s Kubíkem (opět po tečích hostů) a možná nejmladší sestava, jakou kdy Kladno v mistrovské soutěži nasadilo, si došla pro pohodovou výhru 5:1.

"Nahrál jsem puk Vildovi, ten objel branku, chtěl mi puk vrátit, ale od nohy jednoho z hostů se puk odrazil do brány," vysvětlil Daniel Kružík, který u čtvrté branky figuroval také. 

Kouč David Čermák chválil tým za úvod, už méně ale za druhou třetinu. Hlavně byl ale rád, že tým vyhrál i v tak mladém složení. "Doufám, že zdravotní problémy, které tým postihly, se nám vyhnout v důležitějších fázích sezony. Na druhou stranu hrají mladí kluci a to je dobře," chválil Čermák. 

Jiří Kudrna měl k dispozici ještě mladší tým, Benátky slouží jako farma Liberce. "Někteří hráči dokonce debutovali a vedli si slušně. Dvě třetiny to bylo o gól, navíc jsme měli nějaké šance. Mrzí mě jen poslední třetina, tři góly nám výsledek moc pokazili. přesto hráčům děkuji," řekl Kudrna. 

Ve středu hostuje Kladno v Jihlavě, tam to bude mnohem těžší šichta.

Rytíři Kladno – Benátky nad Jizerou 5:1 (2:1, 0:0, 3:0).

Branky a nahrávky: 5. Jelínek (Kubík, J. Říha), 8. Zikmund (Š. Bláha), 44. Zelingr (P. Hořava), 52. Vildumetz (Kružík, T. Kaut), 57. Kubík (Zelingr, Zikmund) – 17. Psota (Bittner, Jan Bednář). Rozhodčí: Wagner, Valenta – Coubal, Kokrment. Vyloučení: 6:6, navíc Chrtek (B) na 10 min.. Využití: 2:0, oslabení: 1:0. Diváci: 2100.

Kladno: Brízgala – Zajíc, Říha, Zelingr, Hořava, Veber, Kehar – Zikmund, Kubík, Svedlund – Š. Bláha, T. Kaut, Jelínek – Vildumetz, Filip, Kružík – O. Bláha, Hajný.

Benátky: Žajdlík – Husa, Žůrek, Jan Bednář, Hampl, Aubrecht – A. Dlouhý, J. Mikyska, Wiencek – Bittner, Psota, Chrtek – Průžek, Šír, Rychlovský – Burda, Braid.