Kladno sehrálo v Kadani dosud tři mistrovské zápasy. V roce 2002 uhrálo aspoň bodík (a později vyhrálo kontumačně), loni pak dvakrát prohrálo. Oba nezdary měly dohru. První porážka rozzuřila kladenské fanoušky a nechali hráče projít tzv. uličkou, kde na ně pokřikovali a tvrdě jejich výkon kritizovali.

Druhá prohra byla fatální. V posledním kole základní části stačila Kladnu výhra, aby se v play-off vyhnulo Jihlavě a později i Chomutovu, dvěma nejtěžší sokům. Místo toho Rytíři prohráli znovu.

„Kladno ještě v Kadani nikdy nevyhrálo?" divil se nový kapitán týmu Václav Skuhravý na pondělní schůzce se zástupci fanklubu. Když mu to osazenstvo potvrdilo, jen zakroutil nevěřícně hlavou a pak slíbil, že se tým postará o nápravu v sobotním zápase.

Domácí mají dobrý tým složený z hráčů, kteří se neprosadili v Chomutově. Včetně nadějného ex-kladenského obránce Tejnora, dalšího bývalého beka Kladna Mrázka či šikovné Kůse, Rohana a brankáře Hanuljaka.

A v jaké sestavě zřejmě Rytíři na kadaňský led vyjedou?

Chybějícího Hornu (svalové zranění ho vyřadí na 14 dnů) nahradí Martin Čurda, jinak se sestava nemění: Mensator – D. Růžička, Gutwald, Kehar, Repe, Posmyk, Zajíc – Dvořáček, Skuhravý, Rudovský – Kindl, Stach, Bílek – Dalecký, Machač, Čurda – Redlich, Lukáč, Strnad.

Kadaňské nezdary Kladna

14. září 2002: Kadaň – Kladno 1:1. Zápas otevíral sezonu a Kladno bylo rádo za bod, vyrovnával Pavel Mojžíš. Domácí byli v tom čase jakýmsi béčkem tehdejšího Vagnerplastu a vybičovali se ke skvělému výkonu. Trénoval je Ota Vejvoda st. a v týmu měl řadu kladenských odchovanců – Chlada, Kříže, Jelínka, Pozníka, Hlavatého, Kuchlera, Pišteje, Kajera, Polanského, Sedláka a také Josefa Ibla. Toho však Kadaň postavila neoprávněně a zápas byl později kontumován ve prospěch Kladna.

13. října 2014: Kadaň – Kladno 4:2. Skóre sice otevřel hostující Dalecký, ale pak byla lepší Kadaň a Rudovský snižoval na 4:2 až v závěru. Fanoušci byli tak naštvaní, že nechali hráče projít uličkou a tvrdě je kritizovali.

4. února 2015: Kadaň – Kladno 3:2. Hosté se mohli v play-off vyhnout silné Jihlavě a případně později i Chomutovu, to by ale museli vyhrát. M. Hořava dvěma góly sice dorovnal manko, ale v závěru se trefil domácí K. Ton.