Pátý střet hokejistů Kladna a Chomutova v sezoně přinesl poprvé výhru domácího týmu. Středočeši napravili dojem z týden starého klání, které prohráli 1:4 a chvílemi nestíhali chomutovskému tempu. Tentokrát bylo vše jinak, ale zpočátku tomu nic nenasvědčovalo.

Severočeský tým šel opět do vedení a kým jiným než Hruškou, který dal Kladnu gól v každém letošním duelu. Bylo to v přesilovce, ale od té chvíle už brankář Chábera svou klec zamkl na sedm západů, a protože mu v pátek pomáhali i spoluhráči, gól už žádný nepustil.
To na druhé straně navrátilec do sestavy Patera lišáckým nahozením od modré také zužitkoval přesilovku a ve druhé části dobře hrající Kladno obrat dovršilo.

Hořavův zásah ještě sudí po poradě s videokolegou neuznal, ale pak se povedl brejk dvojici Machač – Bajaruns, brankář M. Růžička sice situaci zachránil, ale vleže nametl kotouč přímo na juniora Koláříka, který zblízka šancí nepohrdl a vstřelil svůj premiérový extraligový gól.

V závěrečné části si oba celky zahrály dlouho přesilovku pět na tři, Chomutov dokonce po tvrdém zákroku D. Růžičky na Pulpána dvouminutovou, ale skóre se už nezměnilo, kdy Kladeňáci Machač ani M. Hořava nedokázali proměnit samostatné nájezdy.

Oba trenéři, hostující Jaroslav Beck i domácí Josef Zajíc se shodli, že byl duel docela kvalitní, plný pohybu i nasazení. „Nám chyběla jedna přesnější, důraznější střela. Třeba v přesilovkách, hlavně při té pět na tři. Měli jsme při ní dobré postavení, ale nevyužili ho," litoval chomutovský lodivod.

„Jsme rádi, že jsme porazili zrovna Chomutov, našeho rivala, a že jsme dohráli bez zranění," usmíval se Josef Zajíc. I jeho trošku mrzely některé šance, také přesilovka pět na tři, ale jinak uznal, že se hráči na duel dobře připravili. „Štěstí si ještě necháváme na později," usmíval se Zajíc, ale stejnou řeč vedl i s úsměvem i jeho protějšek.