Do jejího čela se posunula Žilina, druhé jsou Černošice, jež po vzájemném utkání sesadily z první pozice Lány. Těm patří třetí příčka.  Druhou výhru v soutěži si připsal Důl Kladno.

Žilinští v souboji se Solopisky připustili jedinou komplikaci, když soupeře nechali dvěma góly srovnat na 2:2. To byl moment, kdy na chvilku ztratili půdu pod nohama. Brzy se však vrátili na pevnou zem a třemi brankami do konce druhé třetiny ukázali, kdo  bude na ledě pánem.

Utkání nabídlo dobrý, rychlý hokej s velkým nasazením. „Soupeř byl hokejový mančaft, který se držel do poloviny utkání. Pak se projevilo, že máme mladé kluky," mínil trenér vítězů Karel Stříbrný, který ocenil korektní hru a výkon brankáře Krásy.

Nejzajímavějším zápasem kola byl šlágr mezi Černošicemi a Lány. Domácí se na utkání s lídrem zřejmě moc těšili, poněvadž jich bylo tolik, že se nevešli ani na střídačku!

Hokejově na tom také byli o něco lépe než hosté, kteří menší um nahrazovali maximální bojovností. Do třetí části se tudíž šlo za stavu 4:4. Nakonec rozhodly dvě přesilovky, které domácí sehráli precizně.
„Škoda našich dvou zbytečných útočných faulů. Kdybychom měli víc štěstí, mohli jsme získat bod. Remíza by asi byla zasloužená," mínil lánský útočník Luděk Slapnička.

Důl jen v devíti lidech nastřílel Mníšku za dvě třetiny deset branek, ve třetí si však dopřál šlofíčka. Domácí borci jeho pohodičky využili k pěti gólům, čímž z hrozícího krutého debaklu učinili přijatelný výsledek.
V brance Dolu se objevila nová tvář, bývalý junior PZ Schröder, jenž odvedl velmi dobrý výkon, byť ho spoluhráči ve zmíněném posledním dějství nechávali často na holičkách. Že by to bylo proto, aby gólman ukázal, co v něm je?

„Ještě bychom potřebovali další mladé kluky, aby naše hra měla úroveň," řekl trenér František Dykast, jenž by rád posílil obranu.

V dalším kole hostí v neděli v 16.15 hodin Důl Kladno tým Černošic B, zápas Žiliny bude zřejmě přeložený a Lány mají volno.