Vedení klubu totiž podalo protest proti startu jednoho 
z vrchlabských hráčů – Michala Červu, jenž v základní části krajského přeboru neodehrál povinných padesát procent zápasů.

„Nezpochybňuji, že Vrchlabí u nás vyhrálo zaslouženě, pravidla ale platí pro všechny, jinak si bude dělat každý co chce,“ prohlásil předseda HK Lev Slaný František Ptáček.

Regule byla vydána proto, aby se týmy nemohly posilovat do závěrečné fáze sezony. Před dvěma lety na ni doplatili právě Slánští, když v kvalifikaci skončili také druzí za Kadaní B.

Sami si zmíněné pravidlo ohlídali a do zápasů nepustili svého nejlepšího hráče a střelce Romana Kalu, jenž jim nakonec scházel, poněvadž do další části sezony nepostoupili jen vinou horšího skóre. Také letos z tohoto důvodu dva borci v kvalifikaci nehráli.

Slánští údajně mají i důkazy, že vrchlabský hráč nebyl zraněný, což by mohlo být bráno v potaz, poněvadž prý nastupoval v amatérské soutěži neregistrovaných hráčů a až 
v závěru základní části začal oblékat dres Vrchlabí, kde byl stále registrován.

Jednatel HC Stadion Vrchlabí Aleš Cerman považuje krok Slaného za nestandardní a nesportovní.

„Bojovat se má na ledě a ne u zeleného stolu. Podnikneme všechna možná opatření, abychom to dali do pořádku. Věc se má jinak než tvrdí Slaný,“ prohlásil Cerman s přesvědčením, že v barážovém utkání v Kutné Hoře bude hrát v neděli proti Sršňům jejich tým.