Za Znojmo nastoupil kromě Zajíce, který sem přešel z Pardubic, také zkušený Pavel Skrbek. Oba si znojemské fanoušky určitě naklonili na svou stranu, měli ideální vstup do nového angažmá. Hlavně Zajíc, na hattricky opravdu zvyklý není, byť v mládí býval útočníkem a ofenzivu podpořit umí. Koneckonců byl tak rozjetý, že v předposlední minutě připravil rozhodnutí Berounovi.

Mladá Boleslav svoje kladenské letní nákupy Valského a Knotka šetřila a nasadila jen Martina Látala. I ten se v zápase trefil.

Teď je ještě otázka, zda Znojmo skutečně bude hrát EBEL ligu. Třicetiletý americký brankář Jeff Frazee informoval podle rakouského deníku Nachrichten vedení mezinárodní soutěže prostřednictvím osobního e-mailu o korupci. Uvedl, že přes lublaňského trenéra brankářů obdržel od představitele znojemského klubu nabídku s dotazem, za kolik utkání pustí.

Bývalý gólman New Jersey Devils odchytal v zápase pouze dvanáct minut, za které obdržel tři branky. „Odmítáme, že se kdokoli z naší organizace jakkoli pokusil kontaktovat hráče Lublaně. Důrazně se ohrazujeme proti takovýmto nařčením a zároveň zvažujeme možné právní kroky,“ prohlásil znojemský klub pro server iDNES.cz.

Jenže oznámením se zabývá vedení ligy i rakouská policie ve spolupráci s českými a slovinskými kolegy. „Zatím nemáme žádné důkazy, a proto pochopitelně ctíme presumpci neviny. Každopádně pokud se to potvrdí, není to jen špatné chování, ale trestný čin a následují pokuty či odebrání licence pro EBEL,“ sdělil manažer ligy Christian Feichtinger.