Ta dramatický duel zvládla a také díky hattricku Lhotského vyhrála 8:6. Tím výrazně zlepšila své šance na konečnou první příčku.

„Je naším cílem, takže jsme proto museli něco udělat. Myslím, že rozhodla naše zarputilost a nasazení," mínil kouč Karel Stříbrný a uznal, že soupeř na tom by po hokejové stránce výborně.

Jeho svěřenci zápas zlomili až v poslední třetině, přičemž ve druhé se museli dvakrát bránit dvojnásobné početní výhodě hostů. Pokaždé úspěšně.

Lány splnily povinnost výhrou nad Dobřichovicemi, kterým výtečně začapal gólman. Přesto osmkrát kapituloval, byť hosté přijeli bez střelců a tahounů týmu. „Bylo to znát. Z naší strany to bylo takové utahané," poznamenal trenér František Hamouz s tím,  že jediný gól obdrželi v oslabení na 1:2.

Důl Kladno prohrál se soupeřem, na jehož úkor by mohl postoupit do play-off. Vyřazovací boje se mu tak výrazně vzdálily. V samotném utkání poražení zlepšili obranu, přesto byl soupeř celý zápas lepší a nebýt mladého gólmana Schrödera, mohl vyhrát ještě vyšším rozdílem.

Žilina jede v sobotu na led Dobřichovic a hned v neděli v 16.15 hodin má na kladenském zimáku za soupeře Lány. Hned po nich hraje Důl s Dobřichovicemi (18.30). 

'Dobřichovice – Lány 1:8 (nehl. – Slánička 2, Fišer 2, Hamouz, Šafránek,  Kožíšek, Husák), Solopisky – Důl Kladno 5:1 (1:0, 2:1, 2:0, Pácl 2, Amler, 2, Brych – Koubek), Žilina – Černošice B 8:6 (2:2, 2:2, 4:2, Lhotský 3, Husák, Möstl, Růzha, Řach, Karfus – nehl).