„Úterek je významný. Po řadě emotivních prohlášení v minulých týdnech to vnímám jako první konstruktivní krok. Potvrdilo se, že s panem Jágrem st. umíme díky letité osobní známosti jednat, navíc jde o problém, u jehož počátku jsem nestál ani já ani pan Jágr. Nalézt východisko nebude ani trochu jednoduché, úterek je přesto dle mého velkým posunem," prohlásil Milan Volf.

Dodal, že HC Kladno prostřednictvím pana Jágra přislíbil, že městu jako minoritnímu vlastníkovi Hokej Kladno s.r.o. umožní kompletní kontrolu účetnictví, což je podle primátora nezbytná podmínka pro vyřešení dotací využívaných v přímém rozporu s dotační smlouvou.
Hokej Kladno se zavázal, že do 8. ledna 2016 sdělí termín pro zpřístupnění svého účetnictví.

Po jeho kompletní kontrole bude stanoven další postup, který by měl vést k řešení problému kladenského hokeje a jeho financování.
Dalším tématem, které společně obě strany v úterý otevřely, je společenská smlouva Hokej Kladno s.r.o..

Město požádalo o svolání valné hromady společnosti, ve které vlastní třicetiprocentní podíl.

„Dotkli jsme se i otázky platby za energie na zimním stadionu, kterou budeme rovněž řešit, " uzavřel Milan Volf a dodal, že obě strany potvrdily, že mají zájem na udržení kladenského hokeje.

Zájem mají také také legendy kladenského hokeje. Hráči jako Milan Nový, Pavel Patera a František Kaberle požádali Milana Volfa o schůzku, která by se měl uskutečnit ještě před koncem roku, 29. prosince.