Kladno už vystupovalo víceméně jako sparringpartner. Jeho výhra se moc nečekala, Chomutov přece jen slabou šanci živil, ale během utkání odskočili Rytíři hlavně zásluhou nestárnoucího kapitána Pavla Patery (1+1) na rozdíl tří branek a Severočeši pak už jen korigovali.

Rozhodující branku vstřelil Libor Procházka hodně kuriózně. Napálil puk do zadního hrazení a brankář Růžička si ho srazil do klece sám. Podruhé v řadě tak proti Kladnu zápas nedochytal, ve zbytku minutáže ho nahradil Kostúr.

Jaroslav Beck (Chomutov): „Chomutov je v první lize. Baráž se hrála z čistého stolu a nezvládli jsme ji. V klíčových momentech baráže, když jsme to drželi v našich rukách, tak se zase vynořil přízrak té zoufalé sezony. Klíčové okamžiky jsme nezvládli, ať už to bylo po gólech někdy kuriózních, někdy po chybách. Ale takový je výsledek a s tím se musíme smířit."

Jan Neliba (Kladno): „My se chceme s baráží důstojně rozloučit. Hráče jsme nabádali, abychom v Chomutově nezklamali. Po morální stránce jsme to zvládli. Samozřejmě Chomutovu se hrálo hůř, protože vidíme, jak se hraje hráčům, kteří by chtěli být v extralize a vzdaluje se jim to. Víme to z vlastní zkušenosti. Chomutov sice měl šance, ale nám výborně zachytal Chábera. Pro nás je smutné, že musíme opustit extraligu, ale je to tvrdá realita. Prvoligové týmy byly na vítězném duchu. V Chomutově a Kladně asi převažovala nějaká hokejová kvalita, ale tam to vyhrály bojovnost, nasazení a obětavost."

Piráti Chomutov – Rytíři Kladno 2:3 (0:1, 1:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 37. J. Stehlík (Krstev, Jaroslav Svoboda), 45. O. Kaše (Šagát) – 9. Patera (Majeský, M. Hořava), 29. M. Hořava (Patera, David Růžička), 29. L. Procházka (Eberle). Rozhodčí: Šindler, Polák – Bádal, Pouzar. Vyloučení: 4:7, navíc Dalecký (Kladno) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:1. Diváci: 3197.

Chomutov: Martin Růžička (29. Kostúr) – J. Stehlík, Malec, R. Havel, Krstev, Rutta, J. Mrázek, M. Jass – Jaroslav Svoboda, Bartečko, Bomersback – D. Hruška, Gajovský, Hřebejk – Šagát, Sikora, Hromas – O. Kaše, Kämpf, Račuk. Trenéři: Beck, R. Kaše a Martínek.

Kladno: Chábera – Majeský, David Růžička, Kolářík, P. Hořava, L. Procházka, Gutwald, Jankovič – M. Hořava, Patera, Tenkrát – Dalecký, Machač, Eberle – Šilhavý, Kuchler, Bílek – Strnad, Zagrapan. Trenéři: Čelanský, Neliba a Zajíc.

Tabulka:

1. Mladá Boleslav 11 5 2 2 2 37:25 21
2. Olomouc 11 5 1 3 2 33:32 20
3. Chomutov 11 3 2 1 5 24:26 14
4. Kladno 11 2 2 1 6 29:40 11