Není důležitý čas, za který je účastníci absolvují, důležitá je hlavně účast. Smyslem celé akce je prostřednictvím startovného ve výši sta korun přispět na chod záchrannou stanici pro zraněná a handicapovaná zvířata.

Ilustrační foto
Kladno: opravy ulic zrychlí rámcová smlouva

„Podstatou záchranných stanic je ošetřit zraněného živočicha žijícího ve volné přírodě a vypustit jej zpět. Nejčastěji jsou přijímána zvířata poraněná dopravou, popálená elektrickým proudem a poraněná při nárazu do skleněných ploch. Všechna tato zranění přímo či nepřímo způsobil člověk. Také proto jsme se rozhodli uspořádat tuto akci. Jejím cílem je finančně podpořit stanici a zároveň zúčastněným přiblížit, jak těmto zraněním lze předcházet. Akce je přizpůsobena pro malé i velké, pro sportovce i nesportovce," uvedla pro Kladenský deník pořadatelka Barbora Barabášová.

Zájemci se mohou vydat na celkem čtyři trasy. Dvě z nich čekají na maminky s kočárky a pejskaře, další dvě jsou určeny pro běžce. V rámci doprovodného programu bude k vidění například ukázka výcviku záchranářských psů. Návštěvníci si také mohou užít komentovanou prohlídku stanice. Děti v Avesu čeká malování na obličej, výtvarná dílna či střílení z luku.

Noc kostelů. Ilustrační foto.
Kostely se dnes v noci otevřou lidem