Jak zjistil Kladenský deník, nejednalo se o žert ani o návrat do starých časů. Nádražní budovu v ulici Milady Horákové si totiž vybrali pro natáčení filmaři. Jak Kladenskému deníku potvrdil mluvčí Správy železniční a dopravní cesty Marek Illiaš, v Kladně vznikají další díly televizního seriálu První republika. Ve skutečnosti ale v Buštěhradu nikdy žádné nádraží nebylo.

Buštěhrad, ač malé město, získalo sice v 19. století věhlas hlavně podle dráhy, nazvané Buštěhradská dráha. Ale marně bychom hledali v městě nádraží. Nejbližší stanice je Buštěhrad-Vrapice, která je vzdálena od Buštěhradu 45 minut. Zavinili to, jako i na jiných místech, buštěhradští sousedé, kteří si nepřáli dráhy v blízkosti svých polí, obávajíce se, že by mohlo "od mašiny" chytnout obilí. 

Obecenstvo slyšelo známé i méně známé písně z Čech i zahraničí.
Zahajovací koncert rozezněl dolínský kostel

Co se týká natáčení První republiky, řekl už před časem producent seriálu Filip Bobiňski, že po první a druhé řadě ságy rodiny Valentových, přijde na řadu i třetí série, která by měla mít, stejně jako druhá 13 dílů, přičemž první řada seriálu jich měla celkem 22. 
Co se týká druhé řady První republiky, Česká televize do hlavních rolí obsadila, stejně jako v první Jiřího Vyorálka, Markétu Plánkovou, Jana Vlasáka či Jána Koleníka, režie se i ve druhé řadě ujal Biser Arichtev. Děj seriálu se posunul v čase o téměř deset let do roků 1928-1929. 

Druhá řada přinesla i některé nové postavy v podání Anny Fialové či Kristýny Lišky Bokové. 

Třetí řada je pro diváky dalším chystaným překvapením. Jasné je však nyní to, že jeho aktéři posunou v čase zase o něco dál.

Rybář povyprávěl také o chytání ryb v Kongu.
Světově proslulý rybář Jakub Vágner navštívil Lidice