Veselému dopoledni s ilustrátorem dětské literatury Adolfem Dudkem, patřil prostor Dividýlka v Hejtmanském dvoře na náměstí T. G. Masaryka. Výtvarník svým nezaměnitelným způsobem všem klukům i děvčatům dokázal, že malování je vlastně vyjádřením radosti ze života.


Mladí posluchači se ve dvouhodinových pořadech zábavnou formou dozvěděli mnoho zajímavého z tvorby třiapadesátiletého výtvarníka a ilustrátora Adolfa Dudka z Frenštáru pod Radhoštěm. Mimo dětské knihy (napsal a ilustroval okolo 80 titulů), se podílí na tvorbě dětských časopisů Sluníčko,Pohádková země Nesmyslov, spolupracuje se zlínským Mezinárodním festivalem filmů pro děti a mládeží, tvoří logotypy, omalovánky, obrázkové mapy, obaly na CD, pohlednice . Několik let jezdí se svým programem za dětmi, pořádá i výtvarné semináře. Do Slaného byl pozván již několikrát městskou knihovnou a vždy u diváků měl se svou programovou nabídkou ohlas. 


,,Moc se mi sluníčko na tabuli nepovedlo. Ráda si ve škole kreslím, ale před kamarády jsem se trochu styděla. Jinak se mi vše moc líbilo a bylo to veselé povídání," prozradila Kája ze 4. třídy slánské 2. základní školy Komenského náměstí.

Hana Tichá