Návštěvníci se mohou těšit na vystoupení country hvězdy Hany Lounové a Idefix bandu, skupin Gladly S.W., Apple, TryDuby, New Rebels, Dvojsband, Dřeváci, Kůlnabend, Rakovnickej potok, Žížeň band, Veget, Dudas band, Frýda a Company či Blackout Bluegras band.

„Vše začne už v pátek v devatenáct hodin bluegrassovým jamem, do něhož se zapojí muzikanti i trampové, kteří už v té době přijedou," řekl za pořadatele Karel Kajda Hlaváček z Jemníků na Kladensku.

Hlavní sobotní program začne v sobotu kolem deváté hodiny. Kapely budou vystupovat zhruba do dvaadvacáté hodiny. Vše završí další jamování až do nedělních ranních hodin. Sobotní program navíc od 15 hodin zpestří Dětský den. „Připraveny budou různé soutěže a tvořivé dílny. V šestnáct hodin zde s pohádkou vystoupí kladenské Divadélko U Zvonu," poznamenal Kajda Hlaváček.

Fanoušci bluegrass a country se mohou těšit třeba na kapelu Blackout Bluegras band, která zde v rámci dosavadních ročníků festivalu vystoupí poprvé, stejně jako skupiny Frýda a Company nebo kladenští Dvojsband či TryDuby.

„Tři z vystupujících chystají křty svých CD. Jedním z nich je vynikající Hanka Lounová, která navíc přislíbila účast nějakého svého hosta. Kdo to bude, je i pro nás překvapením," konstatoval pořadatel. Dále budou křtít slánští Dřeváci, kteří se zúčastnili talentové soutěže Country rádia. Obsadili v ní nepopulární bramborovou pozici. Poslední ze tří křtů má v plánu plzeňská skupina Apple.

Na celý festival je dobrovolné vstupné určené na charitu. Večer bude spočítáno a předáno organizaci S.O.S. Andělé Rakovník, která pomáhá rodinám vážně nemocných dětí. V prvním ročníku už byl výtěžek darován zámku Leontýn nedaleko Račic, kde se starají o postižené klienty. Ve druhém peníze obdržel Ráček Rakovník.

Dobrou zprávou na závěr také je, že návštěvníci festivalu si mohou postavit stan v tábořišti v Račicích a využívat nabízených služeb, například toalet či sprch, zcela zdarma.

Další akce na podporu S.O.S. Andělé Rakovník se ve Valnetově mlýnu na druhém břehu Berounky naproti račickému tábořišti uskuteční 9. července. „Vystoupíme tu s naší kapelou Hluchavky a některým vybraným hostem," dodal Karel Kajda Hlaváček.