Následoval pietní akt – položení věnců u pomníku padlých v 1. a 2. světové válce. Po celé dopolednese konal  pro děti program v nové odpočinkové zóně obce, na hřišti Na Pláničce. Byly přichystány soutěže, zábavný kvíz, dílničky, na návštěvu přišla i liška se sovou. K nabrání sil po soutěžení si děti mohly na připraveném ohýnku opéct buřtíka, občerstvit se limonádou nebo výbornými koláčky z místní pekárny.

Ve 13 hodin se všichni sešli opět na hřišti Na Pláničce, aby společnými silami zasadili náš národní strom, lípu srdčitou.

Poté se již celý program přesunul na místní sokolovnu, kde se jako první představili děti z mateřské školky, předvedly několik tanečků a vysloužily si velký a zasloužený potlesk. Pro mladší návštěvníky byly přichystány skákací hrady a animační program, pro starší vystoupení Toulavé kapely s lidovými písničkami, herců z Divadla Radka Brzobohatého, Ernesta Čekana a Přemysla Pálka, s jejich muzikálovými melodiemi. 

Vrcholem sobotního dne bylo vystoupení z poloviny cvrčovické skupiny The Basketles, která se zaměřuje na interpretaci skupiny The Beatles a dalších oldies kapel 60. let. Kdo do té doby ještě netančil, teď už neudržel nohy v klidu. Ohňostroj důstojně zakončil celý úspěšný sobotní den.