Už několik let hrají v provizorních podmínkách Divadla Lampion. S každou končící sezonou doufají, že novou se přesunou do opravené budovy činohry. I přes uvedené provizorium bylo Městské divadlo Kladno nominováno na Ceny divadelní kritiky v kategorii Divadlo roku 2014.

Výsledky Cen divadelní kritiky, které do loňského roku nesly název Ceny Alfréda Radoka, budou vyhlášeny v pátek 13. března. Spolu s kladenským divadlem byly početnou odbornou porotou nominovány také Divadlo Na zábradlí, Studio Hrdinů a HaDivadlo.
„Je to velmi prestižní cena 
a pro nás nesmírná čest, že jsme byli vybráni mezi vysokým počtem všech českých divadel. Navíc před dalšími třemi nominovanými jsem vždycky historicky skláněla hlavu. Jsme v úžasné sestavě. Samozřejmě je to pro nás také velký závazek do budoucna," vyjádřila se k nominaci ředitelka Městského divadla Kladno Blanka Bendlová.

Týden před vyhlášením výsledků prý nebude napětím snad ani spát. „Spíše se držíme při zemi. Už takhle je to úžasné. Opravdu nevím, kdo titul získá," dodala Blanka Bendlová.

Není to poprvé, co se kladenské divadlo objevilo v nominacích některé z prestižních divadelních cen. Příkladem je loňský úspěch Miloslava Königa, který byl za roli hlavního hrdiny Georgese Duroye v představení Miláček nominován na Cenu Thálie 2013. Ačkoliv je König známý spíše z pražských divadel, 
v Kladně ho diváci kromě inscenace Miláček mohli vidět například také ve hře Přízraky.