Buštěhradský sbor slaví výročí
Buštěhrad – Sál Městského úřadu v buštěhradském zámku bude dějištěm oslav čtyřicátého výročí založení místního pěveckého sboru. Ve čtvrtek od 19 hodin se publiku představí nejen samotný Smíšený pěvecký sbor města Buštěhradu se sbormistryní Evou Gallatovou, ale také řada dalších hostů. Zúčastnění si poslechnou dětský pěvecký sbor hřebečské základní školy. Na flétnu pak zahraje Lenka Musilová, představí se také kytarista Jan Paulík, dále vystoupí klavíristé Ondřej Urban a Petr Kratochvíl či zpěváci Jaroslav Kotrouš a Stela Gallatová.

Ilustrační foto
Stavba obchvatu může začít už na podzim

Do Tuřan se sjedou fandové folku a country
Tuřany – Druhý ročník folk a country festivalu nesoucího název Hraná U Jezírka se uskuteční v sobotu v areálu tuřanské restaurace U jezírka. Tam budou od 15 hodin ke slyšení Tri duby, Hluboké nedorozumění, New Aliquot, Isara, Potokap, Brejle, Devítka či Veterán Western. Celou akcí návštěvníky provedou moderátoři Honza Ladra a Patrik Wolf. Výtěžek z tohoto hudebního festivalu poputuje na volnočasové aktivity pro děti a mládež z Tuřan a okolí a do dětského domova DDŠ ve Slaném.

Děti čeká den s myslivostí
Brandýsek – Dětský den s myslivostí se uskuteční v sobotu od 10 hodin na Čabárně. Nejen malí návštěvníci tam uvidí ukázku dravců a loveckých psů, budou si moci vyzkoušet střelbu ze vzduchové pistole a z luku a seznámí se také s mysliveckými vábničkami. Pro všechny zúčastněné bude na Čabárně připraveno poznávání zvířat, pro děti, které projdou všechna stanoviště, jsou navíc připraveny drobné odměny. Na závěr si všichni společně budou moci opéci špekáček.

Lhotu čeká běh do Kaštanky a také hudební odpoledne
Lhota – Hned tři zajímavé akce pořádají o víkendu ve Lhotě. V sobotu dopoledne se všichni sportovci sejdou před restaurací U Splavu, odkud startuje Běh Kaštankou. Prezentace závodníků začíná v 9 hodin, na sedm a půl kilometrovou trať se vydají v 10:30 hodin. Současně budou moci na tratě kolem rybníka vyrazit také nejmenší běžci. Od 14 hodin pak U Splavu již pojedenácté zahraje dixielandová rakovnická kapela Brass Band. Večer se hudební dění přestěhuje do lhotecké pražírny kávy Caffé Prokopio, kde od 18 hodin zahrají kapely By The Way a Světy a Johny a Mikouš.

Zelenina. Ilustrační foto.
Biozemědělství se stává hitem, má ale i mnoho odpůrců

V Kmetiněvsi bude otevřenoslavnostně nové hřiště
Kmetiněves – V Kmetiněvsi bude v sobotu odpoledne slavnostně otevřeno dětské a víceúčelové hřiště, které obec postavila za čtyři miliony korun z krajských peněz. Ve 13 hodin zahájí starosta Luděk Kvapil Dětský den na ploše hřiště. Program pro všechny pokračuje od 14 hodin. Zábavy se ujme dvojice Těžkej Pokondr a chybět nebudou ani fotbalové legendy Tomáš Řepka, Roman Skuhravý a další hosté.