Vodáckou komedii zhlédnou Kladeňáci v Podprůhonu
Kladno – Jedinečnou atmosféru letního kina si užijí také v Kladně. V pátek od 21. hodiny totiž pořádá spolek Podprůhon venkovní promítání v Amfiteátru. Ten veřejnost nalezne v Havířské ulici. Promítat se bude nová česká komedie Špunti na vodě, kde se v hlavních rolích představí Hynek Čermák, Anna Polívková, Tatiana Vilhelmová, Jiří Langmajer či Pavel Liška.

Kapela Lipany roztančí slánské náměstí
Slaný – Pravidelně se v pátek večer střídají na slánském Masarykově náměstí zajímavé hudební skupiny, aby pobavily veřejnost. Tentokrát se od 20 hodin představí kapela, která jistě potěší fanoušky blues, jazzu a swing'n'soulu. Na náměstí zahraje skupina Lipany.

První díl z trilogie uvede tuchlovické letní kino
Tuchlovice – Oblíbené tuchlovické letní kino se v pátek opět otevře divákům. Tentokrát jeho publikum uvidí český snímek z trilogie nazvané Zahradnictví, která časově předchází oblíbenému snímku Pelíšky. První z filmů se jmenuje Rodinný přítel. Jedná se o romantické drama režírované Janem Hřebejkem, ve kterém si zahráli například Ondřej Sokol, Aňa Geislerová nebo Jiří Macháček. Promítání začíná dnes po setmění, zhruba ve 21.30 hodin, areál kina se otevře už ve 20 hodin. Návštěvníci budou mít možnost ochutnat i klobásy z místní udírny.

Ilustrační foto.
Při prodeji majetku už nemá rozhodovat cena

Bílichov oslaví výročí první zmínky o obci, přijede Josef Zíma i Eva Pilarová
Bílichov – Bílichovské slavnosti se uskuteční při příležitosti šesti set deseti let od první zmínky o obci – tedy v sobotu 5. srpna. Odpolední program začíná ve 14 hodin. Zúčastněným se představí kapely Žižkovanka a Golden Big Band Prague Petra Soviče včetně hostů Josefa Zímy, Evy Pilarové a Zuzany Vlčekové či folklorní soubor Čtyřlístek. V místním kulturním domě bude připraven také doprovodný program. Návštěvníci zde uvidí například výstavu obrazů Jana Studeného. V rámci večerní zábavy pak zahraje všem zúčastněným k tanci i poslechu Duo Aries.

Žehrovice budou slavit a možná přijde i kouzelník!
Kamenné Žehrovice – Velké žehrovské slavnosti se chystají již v sobotu. Vše vypukne v 10 hodin, návštěvníci se mohou těšit třeba na malování na obličej, které bude pro všechny děti zdarma. Následovat bude zábavné Diskotačení s dětmi oblíbenou Bárou Ladrovou a také s myšákem Edou. Všem přítomným v 16 hodin ukáže veškerý svůj um profesionální kouzelník a iluzionista Jan Vaidiš. Konat se budou také dětské soutěže v pojídání zmrzliny, k tanci i poslechu zahraje kapela Šlágr band Rakovník. Chybět nebudou ani různé atrakce a stánky.

Ilustrační foto.
Kam na víkendový fotbal

Burza historických vozidel zaplní doberské letiště
Velká Dobrá – Tradiční kladenská burza historických vozidel se koná v sobotu na letišti ve Velké Dobré. Možné je přijíždět již od dnešního odpoledne. Občerstvení a WC je zajištěno. Nabídnout i sehnat je zde možno vše, co se motorismu týká, například celá vozidla, náhradní díly, oblečení, nářadí, literaturu i vše kdysi potřebné, co už doma jen překáží. Řidiče projíždějící obcí žádají pořadatelé o zvýšenou pozornost.

Vzpomínkový turnaj pořádají v sobotu ve Slaném
Slaný – Šestý ročník Memoriálu fotbalisty Pepči Hermana, který zemřel náhle v roce 2009 ve čtyřiceti letech, se uskuteční v sobotu na hřišti SK Slaný. Kamarádi a někdejší fotbaloví kolegové ze Slaného a vesnic, kde Pepa kopanou hrával, se sejdou na trávníku v deset hodin. Výkop provede jako v předchozích letech jedna z Pepových dcer Jessica. O putovní pohár, který loni získal tým SK Slaný, se letos utkají: Tým Pepči Hermanna, dále mužstva Mlýkárna Nonstop Slaný, SK Slaný a také fotbalisté ze Žižic, Pcher a Vraného. Vzpomínkové setkání přátel vyvrcholí společenským posezením v sousední restauraci Zimák.

Kladenské letní koupaliště u Sletiště.
Lidé přestávají vyhledávat umělá koupaliště