Jak vás napadlo se účastnit se mistrovství české republiky v orientálním tanci?
S celou skupinou jsme se rozhodly přihlásit ve vší parádě s naší choreografií Violet dream, protože na ní byly velmi pozitivní ohlasy. Nakonec jsme s ní i uspěly.

Můžete popsat první okamžiky, když jste dorazily do Tábora, kde se mistrovství konalo?
Byly velice legrační. Jeden z organizátorů nás odvedl do šatny. Ta vypadala jako když v kulturním domě ve velkém sále oddělíte stoly a taneční parket. Všude byla stanoviště, ale své jsme nemohly najít. Nakonec ale vše dobře dopadlo.
Na místě bylo mnoho lidí, protože se naráz tancovali sóla, dua i skupiny. Když pak pořadatelé vyhlašovali skupiny, jež postoupily do finále, říkali to zdlouhavým kódem, pod nímž jsme se přihlásily, takže jsme honem nevěděly, zda i my měly to štěstí. Až když holky za mnou začaly křičet, že jsme postoupily, byl velký důvod k radosti. Do posledního klání nakonec šlo šest skupin, z nichž jsme byly třetí.

Jaké bylo hodnocení?
Zajímavé, protože od všech tanečnic, které tam byly jsme dostaly tři jedničky, od ostatních pak tři pětky a jednu dvojku. Čísla znamenala umístění, jež si daný porotce myslí, že bychom měly obsadit. Nejvíce nás potěšilo hodnocení odborné poroty. Ne z důvodu, že bylo nejlepší, ale že tanci opravdu rozumí.

Skončily jste nakonec třetí. Co to pro vás momentálně znamená?
Ano, naše choreografie byla v duchu fantasy orientu s hedvábnými vějíři, takže hodně na efekt. Třetím místem jsme postoupily na mistrovství Evropy, jež se bude konat v listopadu v Rusku.

Připravujete se nějak už nyní?
V současnosti jsme měly ještě nějaké soutěže a navíc nemáme moc informací, ale už máme nějakou vizi. Budeme vymýšlet dvě choreografie pro semifinále a finále, navíc obě budou s různými kostýmy. Chceme upoutat především tím, že se přizpůsobíme chladnému Rusku, takže od nás porotci uvidí něco velmi divokého a živočišného.

Myslíte si, že ve velké konkurenci uspějete?
Chtěly bychom. Když zazáříme, podíváme se do světa. Ale pokud ne, nic se neděje, protože i tak to bude velká zkušenost.