Údaje v pondělí zveřejnili organizátoři z týmu studentů kladenské Fakulty biomedicínského inženýrství ČVUT, členové Fakultního klubu BION,íků.Návštěvnost předčila dvojnásobně jejich očekávání. Velkým lákadlem jistě bylo, že vstup na majáles byl zdarma.

„Jsem rád, že rok od roku tento kulturní studentský neziskový festival přitahuje stále více lidí. Vypovídá to i o jeho neustále rostoucí kvalitě. Děkuji všem partnerům, protože bez nich by majáles nebyl tak úspěšný," zhodnotil festival jeho organizátor Michal Čech.

Kladenský majáles začal průvodem. Na pódiu v parku před střední školou poté odpoledne a večer vystoupily skupinyVypsaná fixa, Prago Union, písničkář Pavel Callta a další kladenské kapely, jako jsou Anopheles, Kupa nebo mladá formace Manic Distortion. Představila se také slánská skupina By The Way.

Následovala afterparty v hudebním klubu Poldofka. Už odpoledne byl také předán pětitisícový dar psímu útulku Bouchalka v Buštěhradu u Kladna," připomněl Michal Čech.

Královnou majálesu byla zvolena Hanka Náhlíková. Pochází z Moravy, ale v Kladně studuje. Pro návštěvníky majálesu byl připraven rovněž bohatý doprovodný program. Jeho součástí byly například osm a půl metru vysoká lezecká stěna, skákací hrad pro děti, airbrush, stánek na téma naučná fyzika a další.