Vše odstartovalo dopoledne turnajem v malém fotbale, kterého se zúčastnilo celkem osm týmů. Až do finále dokráčely celky Černý koně a Mladý pušky, přičemž o vítězství prvního jmenovaného družstva rozhodl za nerozhodného stavu 2:2 až penaltový rozstřel. V souboji o třetí místo si pak Vici tým poradil poměrem 2:0 s domácími borci SK Kačice.

Po dohrání turnaje se všichni přihlášení kuchtíci mohli dát do vaření svého nejlepšího guláše. K dispozici měli základ v podobě kila hovězího masa a cibule, ostatní ingredience pak byly jen a jen na nich. To, jak si při vaření vedou, kontroloval při přeletu také čáp z nedalekého komína. Nakonec z devíti týmů nejvíce chutnal porotě guláš Rudolfa Frolíka a Štěpánky Sochorové.

Celkem se závodů účastnilo 112 psů a psovodů.
Světová psí elita soupeřila na mistrovství v Kladně

„Každá výhra vždycky překvapí. Loni jsme byli třetí, takže jsem rád, že to letos vyšlo. Přesto musím říct, že hlavní je to, že se díky této akci vždycky lidé stmelí a pobaví. O to přeci jde,“ sdělil Kladenskému deníku Rudolf Frolík. Ten při vaření stihl ještě s místní omladinou řádit v obleku kachny, která je maskotem obce. Spolehnout se totiž mohl na svou parťačku, dceru Štěpánku Sochorovou. „Právě ona měla to hlavní slovo při dochucení, já jsem jen takový zednický přidávač,“ prozradil skromně Frolík.

Sobotní den si v Kačici zkrátka musel užít snad každý. „Letošní ročník byl nad míru úspěšný, o čemž svědčí i fakt, že jsme měli startovní pole s velkým předstihem zaplněné,“ hodnotila pátý ročník akce místostarostka Kačice Daniela Veselská. Mezi návštěvníky akce se objevila také kladenská hokejová legenda Jan Neliba.

Celý den byl zakončen pohodovým posezením s hudbou.

Koncert skupin Holborn Stereo a Collectors.
OBRAZEM: Kapela Holborn Stereo zahrála Slaňákům na náměstí

Pořadí turnaje v malé kopané:
1. Černý koně
2. Mladý pušky
3. Vici tým
4. SK Kačice
5. Rychlá rota
6. Kladeňáci
7. Bier tým
8. Jamajský tygři

Pořadí soutěže O nejlepší kotlíkový guláš:
1. Rudolf Frolík a Štěpánka Sochorová
2. Mašková Alena, Mašek Vlastimil a Kateřina Táborová
3. Dana Frolíková a Samuel Bůžek
4. Veronika Tancošová a Barbora Tancošová
4. Roman Šach a Petr Zelenka
6. Barbora Navrátil, Karolína Šomková a Nicola Káňová
7. Lukáš Přibyl a Alena Kytková
8. Zuzana Otrubová a Kateřina Kadlecová
9. Libor Čadský a Lukáš Kučera

Požár pole s obilím byl vidět až patnáct kilometrů daleko.
Obavy z požárů porostů se naplnily. Nejvíc u Prahy, na Mělnicku a Nymbursku
Ilustrační foto
Srnky, ale i divočák. Víkendová noc přinesla srážky se zvěří