Předseda Základní organizace Českého svazu chovatelů Kladno 1, Petr Bernard, připomněl, že jejich kladenská odnož existuje od 24. března 107. V současné době mají 32 stálých členů, přičemž nejmladším a velmi aktivním je osmiletý Alexandr Mlejnek z Brandýsku, jenž chová králíky plemene vídeňský modrý. „Chlapce nepřivedli k chovu rodiče, jak už to tradičně bývá, ale on naopak přivedl je.

Naši výstavu navštívil před pěti lety a zalíbila se mu jedna slepička, kterou si pořídil a ochočil. Rodiče mi tehdy tvrdili, že oni rozhodně nic chovat nebudou. Dnes je to tak, že Saša je naším členem, aktivně chodí na brigády, stejně jako jeho rodiče a kromě Sašových králíků mají doma už jedenapadesát slepic,“ řekl s úsměvem předseda Bernard. Stejně jako docela mladí chovatelé, jsou členy kladenské základní organizace i ti v pokročilejším věku, k těm patří například Václav Knor a Oldřich Svoboda, oběma už je sedmasedmdesát. 

Motorkáři ukončili sezónu ve Stochově v Bikers baru Vodárna.
OBRAZEM: Zahřátí motorů ve Stochově


Sobotní rozdělovská výstava přivítala tentokrát 66 chovatelů, kteří zde předvedli na 160 králíků, 90 kusů drůbeže ve třiceti voliérách, 110 holubů a navíc 155 speciálního plemene – z Klubu moravských pštrosů z Brna, pobočka Praha. V akváriích bylo možné napočítat 36 druhů rybiček a návštěvníci se potěšili i 12 druhy papoušků.

Jednodenní expozici, kterou připravují chovatelé intenzivně nejméně celý měsíc, navštívilo tentokrát 490 platících diváků, včetně dětí, které měly vstup zdarma. Pro jejich zábavu byla připravena překážková dráha pro takzvaný Králičí hop, kde se vydováděli ušáci různých plemen. Králičí trénink, parkur, skok daleký i skok vysoký předvedla se svými svěřenci středoškolačka a králičí trenérka Marie Hajná. Ani tentokrát nechyběla tombola plná hraček, výpěstků ze zahrad a různých pamlsků.