Posvícení uspořádala obec Hrdlív, místní tělovýchovná jednota Sokol a provozovatelé Hospůdky Na hřišti – manželé Štrálovi. Ti také zajistili celý program. Děti pobíhaly mezi jednotlivými stanovišti, kde plnily různé úkoly, získávaly za ně body a za ty si pak mohly vybrat svou odměnu. Po celý den jim byla k dispozici trampolína, malířky na obličej, airbrush tetování a samozřejmě občerstvení všeho druhu.

A protože šlo o posvícení, nesměly chybět ani pravé posvícenské koláče. Ty nechali upéci manželé Štrálovi spolu se Sokolem a jejich prodejem bude podpořena činnost fotbalového oddílu. Ani na dospělé se nezapomnělo, v odpoledních hodinách pro ně vyhrávala dechová kapela Kaštanka. Večer se pak uskutečnila tanečnila zábava se skupinou Paradoksy. Každý si tedy mohl vybrat dle svého gusta a všichni se těší na příští rok, kdy se akce bude zajisté opakovat.

Běh do schodů se stal pro Podprůhonské už příjemnou tradicí. Na start se postavili letos i tatínek Václav Čechura s dcerou Martinou po 40 letech.
OBRAZEM: Otec s dcerou běželi do schodů po čtyřiceti letech
Miroslav Supáček slaví šedesátiny
Muž s velkým srdcem slaví. Supáčkovi je šedesát

 JITKA SLAVÍKOVÁ