Pořadateli setkání v podobě soutěže byli Lucie Nazarovová společně s partnerem Janen Ehrlerem. Ve vsi bydlí teprve rok a přesto už jsou velmi akční. Gurmánské klání pro místní je už druhým počinem, který pro pobavení svých sousedů dvojice vymyslela.

„Před měsícem jsme pořádali v hospodě vědomostní kvíz. Lidem se nápad líbil, takže jsme přišli tentokrát se soutěží O nejlepší bramborový salát podle vlastní receptury. To, že místní donesli celkem šestnáct vzorků salátů, nás velmi mile překvapilo. Vůbec jsme takový zájem nečekali,“ řekla s potěšením pořadatelka. Všichni, kteří se přihlásili, měli za úkol navíc jako zápisné donést nesoutěžní smažené řízky, aby si na závěr mohla pochutnat celá hospoda.

Kladenský deník se zapojil do hodnocení salátových vzorků jako jeden z porotců, přičemž chuťové buňky dostaly pořádně zabrat. Okusit a zhodnotit tolik pochoutek školní známkou od jedné do pěti, nebylo vůbec snadné. Saláty byly velmi dobré všechny a záleželo spíše jen na osobním vkusu porotce.

Rozhodování bylo sice těžké, ovšem vítěz může být jen jeden. Putovní pohár a zlatou medaili za nejlepší domácí salát si z prvního ročníku odnesl a titul MasterChef Hobšovice získal Tomáš Fric. Stříbro za výtečný bramborový salát obdržel Matěj Valský a bronz náleží Daně Fizérové. „Jsme velice rádi, že se nám podařilo oživit dění v obci a příště bychom chtěli uspořádat něco podobného. Přemýšleli jsme například o soutěži O nejlepší domácí sekanou nebo pomazánku. Ještě není rozhodnuto, ale pro lidi určitě nějakou prima zábavu zase co nevidět vymyslíme,“ uzavřela Lucie Nazarovová.

Tragická nehoda u Bělče. Z obou osobních aut zbyly jen vraky.
U Bělče se stala tragická nehoda, dva lidé zahynuli, tři jsou vážně zraněni

Výlov Na Rybníčkách v Královicích.
OBRAZEM: Rybí slavnosti v Královicích si lidé užili