Pro své malé i větší posluchače měli připraveny tři scénické hodinové bloky - Kvak a Žbluňk (Arnold Lobel), Dobrodružství strýčka Ludvíka (Jannec Levi), Můj příběh (Usain Bolt).

Tato akce, která je podporována Ministerstvem školství a kultury, je ve své podstatě volné divadelní představení s knihou v ruce - zvláštní druh scénického čtení, který poutavou formou si klade za cíl posluchače knihou oslovit a hlavně u dětí a mládeže probudit zájem o čtení.

Hokej, Tipsport extraliga, BK Mladá Boleslav - Mountfield Hradec Králové. David Štich se vrátil do bývalého klubu a vítězně.
Proč hrál David Štich o víkendu za Boleslav?

"Moc se mi to líbilo. Bylo to veselé čtení. Koupila jsem si knížku Dobrodružství strýčka Ludvíka a ráda si ji budu číst. Také se těším na nové knížky, které dostanu na Vánoce,“ prozradila Ráďa Pejšová z páté třídy.

Není to jediná akce této slánské školy v listopadové a adventní prosincové dny - je připravena výtvarná činnost v keramické dílně při Středisku volnočasových aktivit Ostrov, účast žáků vystupujících ročníků školy na Dnech techniky a vaření v ISŠ Slaný, návštěva adventní výstavy betlémů na téma Staročeské vánoce ve výstavní Galerii Dobeška, vycházka za historií Slaného s odborným výkladem ve spolupráci s Infocentrem Pod Velvarskou bránou, Mikulášká nadílka a tradiční Vánoční zpívání a koledy v divadle (připravuje pro žáky a pedagogy školy Sváťa Šváb s přáteli). Součástí školy, kde se daří dobře pracovat s dětmi i v odpoledních hodinách, jsou čtyři oddělení družiny. Děti se zúčastní Rukodělek, vycházek do podzimní přírody, soutěžení Zpívá celá družina, návštěvy v dětském oddělení knihovny či Čertovských pohádek ve školní družině.

Pro všechny příznivce a přátelé dobré knihy, kteří by se chtěli seznámit s Listováním, doplňujeme informací- v neděli 25. listopadu se v městském kině od 20. 30 hodin se bude číst "Závěrka“ za spoluúčasti autora knihy Miloše Urbana.

Hana Tichá

Peníze. Ilustrační foto.
Doprava má v krajském rozpočtu pohltit skoro šestinu peněz