To náměstek hejtmanky Gabriel Kovács (ANO), který ples zahajoval v zastoupení hejtmanky Jaroslavy Pokorné Jermanové (ANO) připravující se na narození miminka, označil za „město silných chlapů, dolů, kovovýroby, město sportovní – a v novodobé historii město velmi hravé; proslavené barevnými kostičkami“.

Připomněl i postavu vzpřímeného rysa s červeným jazykem ze znaku Kladna, přičemž rysa označil za mimořádné zvíře. „Naši předci k němu vzhlíželi tak, že je schopen ovládat prostor a čas – a že vidí nevídané. A já bych si moc přál, abychom se dokázali i my v čase a prostoru přenést z našeho všedního dne jenom na tento ples – a třeba zažijeme něco nevídaného,“ uvedl Kovács večer zasvěcený společenské zábavě.

Současně tlumočil pozdravy od nepřítomné hejtmanky Jaroslavy Pokorné Jermanové (ANO) – a to s vysvětlující poznámkou: „Počty dnů, které zbývají do narození jejího potomka, se už odečítají jednociferně.“

Pestrobarevný – a to jak doslova díky kostýmům účinkujících, tak v v přeneseném slova smyslu v souvislosti s rozmanitostí jejich repertoáru – byl i samotný ples. Hlavními zpívajícími hvězdami se stali Helena Vondráčková, prezentovaná jako středočeská superstar, a někdejší objev talentové soutěže Ondřej Ruml; dále návštěvníky hudebně oslovili muzikanti Boom Bandu Jiřího Dvořáka, bubenická show Tam Tam Batucada a taneční skupina Tradición. Sál tedy ovládly i latinskoamerické rytmy.

Ilustrační foto.
Do Čestlic mají tramvaje jezdit podél dálnice
Středočeský kraj na veletrhu cestovního ruchu Holiday World v pražských Holešovicích.
Ředitelka krajské turistické centrály odchází po roce práce