Přestože nakonec Kladeňáci nominaci neproměnili, vedení souboru považuje i toto za obrovský úspěch. „Za tři sezony, co působím v Divadle Lampion, je to první naše prestižní ocenění,“ říká Lucie Radimerská, umělecká šéfka Divadla Lampion.

Jak dodává, představení vzniklo spojením Divadla bratří Formanů a Divadla Lampion. Příběh vypráví o zvláštním přátelství zlaté sochy Šťastného prince a malé soucitné vlaštovky.

Třicet let svobody si připomněli také ve Slaném.
OBRAZEM: Třicet let svobody si připomněli také ve Slaném

Poetická dramatizace jedné z nejznámějších pohádek Oscara Wilda pochází z pera básníka Radka Malého a režiséra a výtvarníka Matěje Formana. Inscenace o smrtelné kráse, nesmrtelné lásce a soucitu kombinuje činohru a loutky s velmi působivou výpravou. Příběh vyobrazuje nejen rozdíly mezi různými společenskými vrstvami lidí, které jsou patrné i dnes, ale také sílu soucitu a lásky – hodnot, jejichž vnitřní krása je nepomíjivá, na rozdíl od krásy fyzické, která vždy jednou pomine.

„I bez proměny nominace v cenu máme radost a vážíme si toho, že nás porota zařadila mezi čtyři nejlepší inscenace minulé sezony, je to určitě veliký úspěch,“ komentuje nominaci Matouš Danzer, dramaturg Divadla Lampion.

Představení je stále v repertoáru souboru a diváci se na něj mohou přijít podívat například v neděli 16. února v 15 hodin.

Ze slavnostního otevření parkourového a workoutového hřiště.
Slavnostně otevřeli parkourové a workoutové hřiště