Benefiční Zumba pro klub nemocných cystickou fibrózou
Tuchlovice - Druhý ročník benefiční Zumby pro klub nemocných cystickou fibrózou se koná v sobotu 20. května od 15 hodin v prostorách Základní školy Tuchlovice. Zúčastnění se mohou těšit na dvě hodiny plné zábavy, tance a skvělé hudby, zdravým pohybem tak podpoří dobrou věc. V rámci doprovodného programu vystoupí mažoretky Květinky Kladno, Hip Hop MK Kladno a Zumba kids Tuchlovice. Akcí provází instruktorka Petra Doušová se svým týmem.

Fotografie z otevřené generální zkoušky Romance pro křídlovku.
Romance pro křídlovku je jednoduše krásná, říká Hanuš

Městské slavnosti ve Slaném
Slaný - Slánská rota, vojenské ležení, plejáda zpěváků a kapel. To vše nabídnou v sobotu už devatenácté Městské slavnosti ve Slaném. Na pódiu vystoupí v poledne Kladenská heligonka, v půl druhé odpoledne ji vystřídá skupina Krless, v 15 hodin Kupa Kladno, Krless se vrátí na pódium v 16.30 hodin a v 19 hodin koncertuje Sebastian. Ve 21 hodin bude patřit náměstí kapele Mig 21 s Jiřím Macháčkem. Slánská rota dostane prostor na historické scéně, kdy posvětí městskou korouhev a ve 14 hodin se před zraky všech odehraje bitva, moderátorem historické části je Sváťa Šváb. Kapely na pódiu slovem provede Simona Klímová. Dětská scéna nabídne od 13 hodin pohádku Jak Vašek s čerty zametl a od 15 hodin Piráty z Karibiku.

Výstava kaktusů
Lidice - Devátý ročník výstavy kaktusů a sukulentů byl tento týden zahájen v areálu muzea Památníku Lidice. Výstava včetně prací ze Základní školy Hřebeč bude k vidění do neděle.

Kladenské Kino Sokol pořádá swingový večer
Kladno - Kladenské kino Sokol si pro své fanoušky připravilo další z řady zajímavých akcí. V pátek 19. května od 19.30 hodin v prostorách kina uskuteční swingový večer So cool swing. Zúčastnění se díky němu přenesou do stylové atmosféry třicátých let, poslechnout si energickou hudbu a naučí se nové taneční figury a kroky. Lákadlem je živá muzika v podání kladenské kapely Orchestar a ženského retro kvartetu Sugarcutes. „Zatím se držíme swingu, výhledově bychom chtěli zařadit i další žánry," sdělila Alžběta Bitnarová ze spolku Kino žije.

O titul Vesnice roku usilují i Středočeši.
O titul Vesnice roku usilují i Středočeši