Do Kladna se po roce vrátí adventní trhy, bohatý hudební program, kluziště a mnoho dalších doprovodných akcí. Před slavnostním rozsvícením stromu vystoupí v kostele Kühnův dětský sbor a vrcholem večera bude rockový zpěvák Kamil Střihavka s kapelou The Leaders.

„Počet hudebních vystoupení na hlavní scéně bude rozšířen o pestrý doprovodný program na různých místech města. V divadle Lampion vystoupí například jazzová legenda ze Slovenska, Peter Lipa, nové CD pokřtí v kině Sokol Karel Pazderka, v kostele Nanebevzetí Panny Marie zazní Rybova Česká mše vánoční, na Kuklíku proběhne Malý Silvestr s kapelou All Right Band a jejich hosty“, řekl Dan Jiránek, primátor Kladna.

Studenti kladenského gymnázia si vyzkoušeli život před rokem 1989.
Studenti kladenského gymnázia si vyzkoušeli život před rokem 1989

Letošní zimu bude nově zpřístupněna zámecká zahrada s pohádkovým lesem a vánočním osvětlením. Adventní program se bude konat na náměstí o víkendech. Vždy od pátku do neděle se můžeme těšit na plejádu hudebních hvězd - Olga Lounová, Ivan Hlas Trio, Jamie Mashall Trio, František Nedvěd, Perutě a mnoho dalších. Pro děti vystoupí Pískomil se vrací nebo Kašpárek v rohlíku.

Zajímavou novinkou je Ježíškova cesta. Tajemné putování po českém adventu s názvem Ježíškova cesta bude malým poznávacím okruhem centrem města a v zámeckém areálu. „Na jednotlivých zastávkách se děti s rodiči seznámí s postavami vánočních příběhů a budou plnit různé úkoly. Na každé dítko čekají í sladké odměny a domů si odnesou ježíkovu knížku, kterou si vybarví a vlastnoručně sváží na památku nebo jako dárek pro své blízké“, informoval Filip Zoubek, vedoucí oddělení kultury města Kladna.

Lysická základní škola uctila památku tragicky zesnulé učitelky.
Lysická škola uctila památku tragicky zesnulé učitelky

„O posledním adventním víkendu celá cesta ožije adventními postavami - anděl, Mikuláš, svatá Barbora a další. Připravena je i pohádka a vánoční tvoření v divadle Lampion. Odvážnější děti si jistě nenechají ujít zámeckou štolu, kde na ně bude čekat neposedný čert,“ dodal Zoubek.

Kluziště bude zájemcům k dispozici od začátku prosince do konce ledna a v jeho sousedství bude opět k dispozici půjčovna bruslí a občerstvení.

Stánky budou otevřeny denně od 1. prosince do 22. prosince a sváteční atmosféru na náměstí dokreslí vánoční koledy. Kromě tradičních dobrot a horkých nápojů bude v nabídce adventní zboží, svíčky, jmelí a další věci. Své umění předvede umělecký kovář a na výběr budou i další rukodělné výrobky, například tepané šperky, foukané sklo a dřevěné hračky.

Kompletní program najdete na webových stránkách www.mestokladno.cz a nebo na samostatném facebookovém profilu Tradiční Vánoce na Kladně.

Ilustrační foto
Na zlodějku neplatí ani soudy, krade dál