Řeč je netradiční výstavě pod širým nebem, kterou mohou lidé vídat od pondělí až do konce října na slánském Masarykově náměstí, před kostelem či budovou gymnázia.

Ministr životního prostředí Richard Brabec předal v pondělí starostce Buštěhradu Daniele Javorčekové rozhodnutí o přidělení dotace na likvidaci černé skládky.
Buštěhrad získal peníze na likvidaci skládky

„Akademický sochař Čestmír Suška je jednou z nejvýraznějších osobností současného sochařství. Pro muzeum a město Slaný je velkou ctí dočasně vystavit sochařovo vrcholné dílo. Drobné skulptury budou umístěny v atriovém dvoře muzea, čtyři rozměrné sochy stojí nyní na travnatých plochách Masarykova náměstí (Ubrus, Tvor, Rybí kost a Ocelot před kostelem sv. Gotharda (Hvězda naděje) a před gymnáziem (Sloup)," říká k výstavě ředitel Vlastivědného muzea ve Slaném, Jan Čečrdle.

Ilustrační foto
Napouštíte bazén? Myslete na sousedy

Díla pochází z cyklu Rezavé květy, který mimo obsahuje řadu obřích cisteren, do kterých Čestmír Suška vyřezává jednoduché vzory, které známe z ubrusů, krajek, deček a dalších věcí, které nás denně obklopují. Autor o svém díle říká, že: „spojením delikátního vzoru s průmyslovou nádobou vznikají zajímavé skulptury se skrytými významy." Čestmír Suška dále dodává: „Rád pracuji s hotovým tvarem, který buď vyrostl nebo ho někdo navrhl tak, aby fungoval, aniž by při tom myslel na krásu."

MONITOR DECHU je jako anděl strážný, který hlídá dech těch nejmenších.
Kladenská nemocnice má nové monitory dechu