Ovšem ti, kdo mají rádi muziku ve stylu country, zvolili správně. Počasí všem přálo, a tak několik stovek návštěvníků DřetFestu, podle výsledku hokejového utkání, kdy Kanada porazila Českou republiku 2:0, vlastně o nic nepřišlo.

Do Dřetovic dorazili návštěvníci až ze vzdálené České Třebové, Stříbra a Děčína, aby zhlédli maratón muziky. Počasí bylo skutečně jako objednané, až v závěru spadlo pár kapek deště, ale to celkový dojem nezhatilo.

Tradičně už popáté zahajoval festival dřetovický sbor Ozvěna. Velký úspěch mělo trio Ivana Hlase. Tahákem soboty bylo vystoupení Taxmenů a Revivalu Michala Tučného z Plzně. Zpěvák Rosťa Fišer svou figurou neuvěřitelně připomíná Michala Tučného. A ne jen vzhledem.

„Já začínal jako bigbíťák. S touhle partou muzikantů a těch je osm, jsem necelé tři roky. V Kladně vystupujeme pravidelně. Jezdíme po celé republice, dokonce i na Slovensko. Zatím se necítím jako celebrita, chci zůstat na zemi, vždyť to mám jako koníčka, neživí mě to," dodal s úsměvem Rosťa Fišer.

Na podiu vyvolal jeho krok levou nohou typický pro Tučného, potlesk. Tak ať žije další ročník, příští termín budou pořadatelé určitě řádně zvažovat.

Autor: Břetislav Kostka