V rámci akce se ve stejný čas stejnými koledami spojí lidé po celé České republice v jednom vánočním kouzelném okamžiku.

„Je to úžasný nápad se vtom předvánočním shonu zastavit a vychutnat si pár minut s přáteli, známými a s přáteli přátel," uvedla na otázku, proč se škola rozhodla projektu účastnit, její ředitelka Petra Hokrová.
Zpívání se uskuteční před budovou školy u vánočního stromku. „Pokud přijde sněhová nebo větrná kalamita, přesuneme se dovnitř a zazpíváme si na schodišti," dodala ředitelka.

Kromě občerstvení vlastní výroby, štrůdlu, teplého čaje, punče nebo svařáku se návštěvníci mohou těšit na zpěv účastnice SuperStar Anety Salačové z Kladna.

„Na akci se moc těším. Miluji Vánoce, protože je to čas, který trávím se svou rodinou. Mezi mé nejoblíbenější koledy patří píseň Tichá noc," sdělila své pocity zpěvačka Aneta Salačová.

A jak se ředitelce školy Petře Hokrové líbí myšlenka spojit v jeden okamžik republiku koledami? „Smekám před člověkem, který se rozhodl tento projekt uskutečnit. Úžasný nápad," uzavřela Hokrová.