Naposledy Kladeňákům zazpívala před dvěma lety ve zcela jiné roli. V rockovém hávu se skupinou Arakain.

Jak se těšíte na kladenské publikum?
Těším se moc, protože jsem v Kladně doma. Narodila jsem se tady. Kladno je místem, kam se budu vždy ráda vracet. Navíc bydlím nedaleko, tak využívám koncertu i k tomu, abych pozvala své kamarády a sousedy, abych je přivítala v novém roce, protože to bude můj první koncert ve ´čtrnáctce´.

To jsou tedy důvody, proč se tak ráda a relativně často do Kladna s koncertními vystoupeními vracíte?
Člověk se vždy rád vrací tam, kde je mu dobře, přestože se říká, že doma nikdo není prorokem. Kladno mě vždy vítá jako svou a to se pak zpívá samo.

Chystáte něco speciálního pouze pro publikum svého rodného kraje?
Koncertuji denně, a tak vím, co se líbí. Proto si troufám tvrdit, že ačkoli nemám žádnou kladenskou specialitu, budou lidé spokojeni. Dám jim vše, pro co si přijdou. Uslyší v komorním podání pár muzikálových melodií, ale i evergreenů. Bez Jsi můj pán a Ave Maria z jeviště nepůjdu.

Co byste chtěla říct kladenským příznivcům?
Kladenské publikum je ke mně vždy laskavé a vstřícné a já se pro takové vždy ráda rozkrájím. Chtěla bych jen říct, že jsem stejně jako oni pyšná, že se v našem městě narodil Jaromír Jágr. Autor: Zuzana Jarošová

Celý rozhovor s Lucií Bílou si můžete přečíst v sobotním tištěném vydání Kladenského deníku, stejně jako rozhovor s jejím dvorním klavíristou Petrem Maláskem. V něm se mimo jiné dozvíte, na které tělesné partie zpěvačky je podle něj nejhezčí pohled. Na stránkách sobotního a pondělního Kladenského deníku pak můžete soutěžit o vstupenky na úterní koncert Lucie Bílé.