Během dne se zde představili žáci ZUŠ Kouřim, mistryně světa v aerobiku Tereza Strejčková, nechyběla například ani bubenická show Tom Tom a mnoho dalších. K pódiu svými písněmi přilákal návštěvníky Thom Artway, který nevynechal ani písně I Have No Inspiration nebo Can't Wait.

Další na scéně vystoupilo Covertrio + s písněmi jako třeba Satisfaction, Bitva o Karlův most a dalšími. Po nich na stage přišlo České srdce, které jako poslední písničku odehrálo Ráchel od skupiny Oceán.

Čtvrthodinové zpoždění Petra Koláře přišlo vhod pro Petra Bendeho, jenž vyplnil časovou mezeru několika tóny. Poté to na pódiu rozjel Petr Kolář se svou kapelou. Zazpíval songy jako třeba Jednou nebe zavolá, Šípková Růženka, Ještě že tě lásko mám.

Z jubilejního 20. ročníku festivalu Natruc.
Jubilejní dvacátý festival Natruc nabídl pestrost hudebních žánrů

Dalším interpretem byl Petr Muk band, kde si na bicí zahrál hlavní pořadatel festivalu Tomáš Waschinger. Během vystoupení se na pódiu vystřídalo s kapelou několik hostů jako například Viktor Dyk, Naďa Válová, Petr Bende, Bohouš Josef či Janek Ledecký, který vystoupil se svou kapelou hned po Bandu Petra Muka .

Na pódiu pronesla také pár slov nejmladší dcera Petra Muka, Noemi, která na festivalu byla se svou maminkou.

Celý den svými slovy provázeli také Martin Hrdinka a Richard Dušák, bývalý manažer Petra .

Pro návštěvníky bylo připraveno mnoho stánků s občerstvením. Pro malé fanoušky zde byl skákací hrad a koutek pro malování na tričko či na obličej.

Otevřená ulice u lávky na Zálabí v Kolíně.
Otevřená ulice lákala prostřednictvím fotografií na festival Natruc
Páni z Kolína točili v Terezíně
Páni z Kolína točili v Terezíně