Už v pátek dopoledne se útulné prostředí areálu letního kino začalo plnit natěšenými vyznavači punk rockové hudby a jejích příbuzných odnoží. Odpoledne byl parket před pódiem již zcela zaplněn, když nadšení návštěvníci často s barevnými vlasy a číry vesele pogovali na své oblíbené kapely. Obzvlášť pardubická Dukla Vozovna a po ní pražská punková legenda – SPS – sklidily velký úspěch.

Formace Zdeňka Růžičky opět zahrála klasické písně jako Černá ruka či mezi punkery velice oblíbený song Máma. Dále vystoupila třeba pražská ponurá kapela Projekt Parabelum se svým řízným metalcorem. Hlavním hostem večera byla crossoverová legenda Krucipüsk. Povedený páteční večer zakončily Rybičky 48 a Covers for Lovers.

Slánský festival pokračoval i v sobotu a na návštěvníky čekala opravdu zvučná punk rocková jména. Už krátce po poledni zahrála svůj set legendární hard corová parta Našrot, která letos slaví již třicet let. Nechyběly ani české punkové klasiky E!E či NVÚ a příznivce slovenského punk rocku jistě potěšila bratislavská legenda Slobodná Europa, která zahájila svoji punk rock n´rollovou před devětadvaceti lety. Domácí oblíbenci – Totální nasazení, kteří nechyběli ani na jednom ročníku, hráli krátce před půlnoci.

Frontman kapely Sváťa Šváb věří, že letošní návštěvnost ještě překoná minulý ročník, kdy do letního kina dorazilo 1800 lidí. „Myslím si, že v pátek to tu bylo hodně slušně zaplněné a věřím tomu, že během soboty, pokud vyjde počasí, lidé ještě dorazí. Počasí je velmi důležitý faktor, co se návštěvnosti týče, ale myslím si, že to nedopadne hůř než vloni. Naopak dle ohlasů po zveřejnění programu by návštěvnost mohla být i vyšší,“ myslí si Sváťa Šváb, spolupořadatel Valníku.

Tribuna stadionu Františka Kloze.
Kladenský fotbalový stadion bude majetkem města do několika dnů
Provoz na trati byl obnoven v pátek po 16. hodině
V Kladně narazil vlak do spadlého stromu, nikdo nebyl zraněn